Musikklærernes dag - en kilde til inspirasjon, glede og faglig påfyll for alle lærere som underviser i musikk i grunnskolen. En dag hvor musikklærere fra hele landet får anledning til å møtes og ha fullt fokus på eget fag, få ny kompetanse, skape nye nettverk og utveksle erfaringer.

Hva:      Praktisk rettet fagdag i musikk

Hvem:  Lærere og kulturskolelærere som underviser i musikk i grunnskolen og andre interesserte

Når:      20. oktober 2017, kl. 09 - 18

Hvor:    Scandic Hell hotell, Værnes/ Trondheim

Felles middag 19.10.17 kl. 19.30. Om du ankommer dagen før konferansen kan du få med deg hyggelig sosialt samvær og en 3-retters middag på hotellet. Middag og overnatting må bestilles ved påmelding.

Konferansen støttes av

Utdanningsforbundet og Musikernes Fellesorganisasjon

• 09:00 - 09:30   Registrering og kaffe/te.

• 09:30 - 10:00   Velkommen!
                              Utdeling av Musikklærerprisen 2017.

• 10:00 - 11:00   Kan musikalsk samspill påvirke samarbeid og samhandling? Hvordan?

Jarle FørdeTrompeter, og nå kultursjef i Stjørdal kommune, deler sine erfaringer
                              fra 40 års samspill i The Brazz Brothers og Ytre Suløens Jass-enesemble med oss.

• 11:00 - 11:30   Pause med forfriskninger.

• 11:30 - 13:00   Praktiske verksteder 1: fem paralleller, A, B, C, D, E. Du deltar på to av fem verksteder.

A: Samspill med enkle midler. Målgruppe ungdomsskole, v/Roy Waade
    Hvordan engasjere elevene i samspill - uansett hvilke instrument skolen besitter og uansett hvilke         nivå elevene er på?

B: Musikkskaping med digitale hjelpemidler. Målgruppe ungdomsskole, v/Dang Pham
    Enkel bruk og tilgang til aktuelle verktøy for musikkundervisningen.

C: Hele verden rundt med sang, dans og stomp.

Målgruppe barne- og ungdomsskole, v/Beate Brox

En helt ny og innovativ metode for å koble sammen rytmisk trommespill, fysisk bevegelse og ikke           minst fengende sang.

D: Syng i skolen! Målgruppe barneskole, v/Ingrid Velle
    Sang gir glede, samhold og fremmer læring. Hvordan kan vi som lærere benytte oss av sangens             superkraft i hverdagen? Hvordan kan vi legge til rette for mer sang i skolen?

E: Kreativ dans i skolen: Målgruppe barneskole, v/Hanne Aalberg

Ulike måter å jobbe med skapende dans. Oppgaver og øvelser for arbeidet med dans i musikkfaget.

Du kan lese mer om verksteder og innledere HER

• 13:00 - 14:00   Lunsj

• 14:00 - 15:30   Praktiske verksteder 2: fem paralleller, A, B, C, D, E. Du deltar på to av fem verksteder.

• 15:30 - 16:30   Utstilling og presentasjon av læremidler og utstyr

Pause med forfriskninger.

• 16:30 - 17:30   Temasesjoner: to paralleller, I, II. Du deltar på én av to temasesjoner.

I: Hvorfor er det lettere å bli venner når man synger sammen?
                                 Målgruppe barneskolelærere, v/Nora Kulset

II: Unges identitets- og språkutvikling gjennom dans og RAP (Rhythm And Poetry)

Målgruppe ungdomsskolelærere, v/Thomas Prestø

• 17:30 - 18:00   Avslutning med minikonsert/ musikalsk overraskelse

Praktisk informasjon og påmelding til konferansen

Medlemmer i Musikk i Skolen (skole/ personlig), konferansepris

Deltakere uten medlemskap i Musikk i Skolen, konferansepris

Studenter/ pensjonister, konferansepris

Overnatting med frokost (konferansepris) bestilles ved påmelding

19.10. – 20.10.: enkeltrom/ dobbeltrom

20.10. – 21.10.: enkeltrom/ dobbeltrom

19.10.17 Treretters felles middag i restaurant Amelia kl. 1930

for deltakere som ankommer dagen før konferansen

Kr. 990

Kr. 1890

Kr. 990

Konferanseprisen dekker: Konferanseprogram, lunsjbuffet, kaffe, te og pausemat

Kr 1195 / Kr 1395

kr 995   / Kr 1195

Kr 445

Merk at påmelding er bindende.

Skolemedlemskap i Musikk i Skolen koster kr. 890 pr år og gir lærere medlemspris på alle kurs.

Personlig medlemskap koster kr. 390/ 490 (avhengig av om skolen din er medlem) og inkluderer gratis scenekort med store rabatter til forestillinger og konserter over hele landet.

Bindende påmelding, påmeldingsfrist 30.08.17

Husk å merke av for hvilke to verksteder og hvilken temasesjon du ønsker å delta i.
Husk også å si fra om du trenger overnatting og om du vil delta ved felles middag 19.10.17

Husk at påmeldingen er bindende. Ved sykdom eller andre uforutsette hendelser, kontakt eget forsikringsselskap.

Scandic Hell hotell ligger ca 600 m fra flyplassen/ Værnes. Gangvei er merket. For dem som trenger det, tilbyr hotellet gratis shuttlebil (7 seter) og kjører, på forespørsel, tur/ retur flyplassen til faste tidspunkt mellom kl 07-10 og kl 15-19.

Parkering: Hotellet har 600 gratis parkeringsplasser.

Musikklærernes dag 2017 arrangeres med støtte fra

Utdanningsforbundet og Musikernes fellesorganisasjon