Kurs og arrangementer

Kurs: Bucket drumming

Lær hvordan du kan jobbe med trommer med enkle og billige midler - bucket drumming! Kursholderne er ungdomsskolelærerne Silje Karlsen (Engebråten skole) og Vebjørn Nevland Moen (Nordseter skole) som har brukt dette med egne elever. Mer informasjon kommer.

Sted: Seilet - Huset for kunst og kultur i skolen

Start: 9. februar 2023 kl. 14:00

Slutt: 9. februar 2023 kl. 16:00

Pris: Gratis for medlemmer (300,- for andre)

Påmelding

Et ganske så billig instrument som kan tas i bruk i musikkrommet er (trommevirvel) plastbøtter! Bucket drumming oppsto nettopp fordi unge musikere manglet midler til å skaffe seg kostbare trommesett. Den som oftest krediteres som den originale bucket drummeren, er Larry Wright. Han har vært en kjent figur i New Yorks gater og subwaystasjoner i mange år, der han ofte jammer med sin kone Sonia. Her kan du høre ham som unggutt i 1991, der han før konserten forteller om hvordan han begynte å spille på bøtter.

Resten er trommehistorie - bøtter og trommestikker er noe av det rimeligste og enkleste man kan skaffe seg, samtidig som det går an å bli riktig så god musikalsk. Bucket drumming er tatt i bruk på gater, på scener og i klasserom over hele verden.

På kurs hos Musikk i Skolen lærer du ikke å bli virtuos bøttetrommis a la Larry Wright, men du møter to ungdomsskolelærere som har brukt bøtter og gruppeperkusjon mye i klasserommet.

Du vil lære grooves, breaks og variasjoner som er enkle å ta i bruk med elever, innstuderingsmetodikk, et par lure triks, stalltips på gode bøtter med mer.