Kurs og arrangementer

Move it! Dalcroze-rytmikk, stemme og kropp i musikkundervisningen

Litt usikker på hva Dalcroze-rytmikk egentlig er? Nå har du mulighet til å bli nærmere kjent med denne arbeidsmåten og med rytmisk musikkpedagogikk! Det gjør vi gjennom lystbetont aktivitet og musikalsk utforsking med stemme og kropp og med fellesskapet som ramme.

Sted: Seilet - Huset for kunst og kultur i skolen, Oslo.

Start: 15. april 2023 kl. 08:30

Slutt: 15. april 2023 kl. 13:00

Pris: 700,- (450,- for medlemmer)

Påmelding

Litt usikker på hva Dalcroze-rytmikk egentlig er? Nå har du mulighet til å bli nærmere kjent med denne arbeidsmåten og med rytmisk musikkpedagogikk! Det gjør vi gjennom lystbetont aktivitet og musikalsk utforsking med stemme og kropp og med fellesskapet som ramme. I tillegg vil se hvordan ulike redskap som bl.a. baller og boomwhackers kan være gode hjelpemidler inn mot musikkforståelsen på en gledesfylt og meningsfull måte.

Aktivitetene på kurset vil være rettet inn mot undervisning av ulike grupper, både barn, ungdom og voksne. Prinsippene kan imidlertid benyttes inn mot alle aldre og alle nivåer. Målet er å fremme musikkglede, musikkforståelse og evnen til å uttrykke seg musikalsk – samtidig som vi skaper gode fellesopplevelser.

Materialet er hentet fra den rikholdige boka Move it! Rytmikk, stemme og kropp i musikkundervisningen. I tillegg til bokas 240 sider følger det også tilgang til nettsider med 65 videoer, 15 lydfiler og en mengde komponeringsoppgaver. Sjekk ut denne 2 minutters videoen for å høre mer om boka fra forfatteren og kursholderen:

Om kursholderen

Tone Ophus er førstelektor i musikk og har jobbet med musikklærerutdanning i 25 år. Hun har også lang erfaring som dirigent og som kursholder innen bl.a. rytmisk musikkpedagogikk, rytmikk og Syngende skole, og har gitt ut bøkene Nyt notene! Musikkteori og hørelære gjennom sang, spill og bevegelse og Sang, spill og sprell 1 og 2. Kanskje har du også sett henne på Sangbanken.no?

PåmeldingPåmelding