Kurs og arrangementer

Studietur 2023

I år gjennomfører vi Musikklærerdagene som en studietur til København i Danmark! Målgruppe for turen er denne gangen er både lærere som underviser i musikk i grunnskolen, skoleledere, kulturskolelærere og andre interesserte.

Sted: København i Danmark

Start: 27. april 2023 kl. 13:00

Slutt: 30. april 2023 kl. 08:00

Påmelding

Velkommen til Studietur 2023!

I år gjennomfører vi Musikklærerdagene som en studietur for musikklærere og skoleledere til København i Danmark.
Bli med på en hyggelig studietur med faglig påfyll, inspirasjon og gode samtaler med kollegaer!

Målgruppe:

Lærere som underviser i musikk i grunnskolen, skoleledere, kulturskolelærere og andre interesserte.

Vi oppfordrer denne gangen både lærere og skoleledere til å delta på studieturen.

Målet med dagene:

Målet med dagene er faglig påfyll, motivasjon, og begeistring. I tillegg ønsker vi å dele erfaringer om hvordan musikkfaget gjennomføres i de nordiske landene Norge, Danmark og Finland. Vi ønsker også å bidra til at musikklærere og skoleledere får anledning til å snakke mye sammen, få utbytte tanker, erfaringer og idéer og knytte nye kontakter og nettverk.

Noen stikkord for diskusjonene under turen kommer til å være: Glede, motivasjon og pågangsmot - både for elever, lærere og ledere.

Hvorfor er dette en studietur også for skoleledere?

Vi tror at det er viktig at ledelsen ved skolen kjenner de muligheter og utfordringer de praktiske og estetiske fagene har. Gjennom fellesopplevelser bygges en felles forståelse for hvilket potensiale som ligger i musikkfaget og den betydning sang og musikk kan ha for skolehverdagen, for implementeringen av LK20, for tverrfaglighet og for skolens læringsmiljø.

Tidspunkt: 27. - 30.april 2023

Om programmet under studieturen:

Vi drar med båt fra Oslo torsdag 27.04 kl. 15.00, og er tilbake i Oslo søndag morgen 30.04 kl.10.00. Underveis på båten har vi ulike fagseksjoner om bl.a. kommunikasjon, samspill, klasseledelse og motivasjon. Vi legger også opp til egne sesjoner for skoleledere med drøfting rundt hvordan musikkfaget og de praktiske og estetiske fagene kan styrkes på skolen, og hvordan man kan finne mer effektive måter å strukturere og samordne virksomheten på.

I Danmark får vi besøke en spennende dansk skole som har satset mye på Morgensang, musikk og kunst og håndverk, vi får delta i praktiske workshops med dyktige pedagoger og møte danske musikklærerkolleger og - ledere i et erfaringsdelingsmøte. I tillegg blir det kunstneriske opplevelser, flere fellesmiddager og sosialt samvær, samt selvsagt også litt egen tid i København.

For detaljert program - se vedlegg lenger ned på siden.

Pris:

 • Earlybird-pris for medlemmer i Musikk i Skolen (inntil 17.2.2023) kr 5000 pr person
 • Medlemmer (etter 17.2) kr 5500 pr person
 • Ikke-medlemmer kr 6000 pr person

NB! Tillegg for enkeltrom (lugar og hotellrom) er kr. 1870.

Hva inngår i prisen:

I prisen inngår faktisk presis alt, unntatt middag fredag kveld samt T-bane i København.

Mer spesifikt inngår i prisen:

 • Utvendig lugar (for 2 personer)
 • Stor dansk middagsbuffet om bord
 • Treretters festmiddag om bord
 • Frokostbuffet om bord på utreise og hjemreise
 • Hotellrom og frokost (2 personers rom) på Comfort Hotell Vesterbro
 • Shuttlebuss fra og til fergen i København
 • Alle lunsjer i Danmark
 • Alle fagsesjoner og workshops på fergen og i Danmark

Påmelding:

Bindende påmelding snarest, men senest 23 mars. NB! Begrenset antall plasser!

Husk Early-bird pris for medlemmer inntil 17.02!

Vi oppfordrer alle til å tegne reiseforsikring.

Vil du bli medlem?

Er du eller din skole ikke medlem i Musikk i Skolen, men ønsker å bli det? Meld deg inn her

Vi skal besøke Zahles grundskole

N. Zahles Gymnasieskole er en del av den selveide institusjonen N. Zahles Skole, som ble grunnlagt den 1. maj 1851 av Natalie Zahle.
Skolen ligger sentralt i København – rett ved siden av Nørreport stasjon.

Skolens struktur:

– Grunnskole 0. – 9. klasse
– herunder også den så kalte "Læseskolen ved Det kongelige Teater" (0. – 9. klasse)
– Gynasium (Vgs) med 5 linjer
– GSK (gymnasiale suppleringskurser)

Noen ord om bidragsyterne under studieturen

Kort om Kati Mäkelä-Niemi:

Kati arbeider som faglærer i Musikk ved Botby grunnskole (1-9:skole) i Helsingfors i Finland. Hun har mastergrad i musikk fra Sibelius-Akademiet samt en mastergrad i musikkvitenskap fra Åbo Akademi. Hun er også utdannet coach for barn og voksne med neuropsykiatriske utfordringer. I tillegg har hun kompletterende studier i bl.a. musikkterapi, rytmikk, musikkteknologi, kordirigering og musikkarrangering.

Kati skriver egne låter og arrangerer mye for kor. Hun er medlem i bandet Emma Salokoski Voices, der hun synger andre alt.

Kati er spesielt interessert i å arbeide med dynamikken i gruppen, slik at musikkundervisningen kan fungere mest effektivt, samtidig som alle elever føler mestring og blir sett. Hun har også flere års erfaring med å arbeide med elever med utfordringer i musikkundervisningen i ordinær skole. Tidligere arbeidet hun femten år med fordypningsklasser i musikk i Helsingfors. I dag arbeider hun i en helt vanlig skole i utkanten av hovedstaden. Skolen har primært fokus på idrett, men Kati har bidratt til å bygge opp og etablere musikkens status og rolle på skolen.

Kort om Bjarne List Nissen:

Bjarne List Nissen er komponist, musikklærer og korleder. Han er en erfaren pedagog som jevnlig holder seminar og workshops for lærere og elever. Musikken han komponerer er alltid morsom, full av liv og velfungerende i praksis. Han har blant annet komponert sangene ’Nu vågner Savannen’ og ’Go'morgen sjiraffer’, som er kjent fra Skolernes Sangdag i Danmark, og som også har vært brukt mye innnenfor Syngende skole i Norge.

Kort om Kirsten Juul Seidenfaden

Kirsten Juul Seidenfaden underviser i musikkpedagogikk ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun er en erfaren pedagog med lang fartstid. I musikkformidlingen har hun alltid fokus på barnas og lærerens egne kompetanser, samt på arbedsmåter som sikrer at alle kan bli inkludert.

Bli med på en innholdsrik, inspirerende, matnyttig og hyggelig tur sammen med oss!

Meld deg på i dag!

Program studietur 2023 - Programmet oppdateres og suppleres fortløpendeProgram studietur 2023 - Programmet oppdateres og suppleres fortløpende

 • Foreløpig program - Studietur til Danmark april 2023

  Vis