Russiske blinier til russisk musikk

Fredag 22.august

 

Musikk i Skolens daglige leder, Ulrika Bergroth-Plur er den som får gleden av å starte høstens rekke med musikk og kulinariske fristelser. Da er det Blinier som står på menyen.

 

«Blinier er et symbol på sol, vakre dager, gode avlinger, lykkelige ekteskap og sunne barn», skrev den russiske forfatteren Aleksandr Kuprin. Kan man ønske seg mer for høsten?

 

Blinier er en russisk rett som smaker ypperlig som forrett i stedet for suppe eller salat. Om du vil invitere til fest, og vil understreke det russiske, smaker de ekstra godt sammen med et glass kryddersterk vodka, men et glass musserende med eller uten alkohol smaker også nydelig! Abbazia Prosecco Extra Dry er et godt alternativ.

Gi humøret en boost  med Sjostakovitsj’ jazz-suiter mens du omgir deg med gode dufter og forventningen om et deilig måltid.

 

Hilsen Ulrika Bergroth-Plur

Tips! Flere oppskrifter og musikktips finner du i musikalsk kokebok

Blinier (ca 8 porsjoner)

5 dl helmelk

25 g gjær

2 ½ del bokhvetemel

1 ¼ dl hvetemel

3 eggeplommer

2 dl rømme eller crème fraîche

½ ts salt

3 eggehviter

 

 

Varm melken til ca 37 grader og rør ut gjæren i den. Rør ned bokhvetemel og hvetemel til en jevn blanding. La røren heve i 1t under klede. Rør i vispede eggeplommer, rømme og salt. Visp egghvitene til stivt skum og vend dem forsiktig ned i røren. Stek bliniene på begge sidene i smør i en pannekakepanne eller i en vanlig stekepanne (det skal bli små runde pannekaker!).

 

Bliniene serveres varme med crème fraîche, dill, gressløk, rogn eller røykelaks, hakket rødløk eller sylteagurk.

 

Vel bekomme!