Bollekake
Det er lite som skaper bedre stemning i heimen enn fersk hvetebakst. Nå som høsten er over oss er denne bollekaken perfekt å kose seg med mens du kryper opp i sofaen under pleddet. Med Melissa Horns debutalbum Långa Nätter i bakgrunnen har du en nydelig høstkveld å se frem til!
Ingredienser
150 g smør
3 dl melk
100 g sukker
ca 500 g hvetemel
50 g tørrgjær
Til pensling
2 ss smeltet smør
3 ss sukker
2 ts. kanel
Smelt smøret og bland med melken. Tilsett sukker. Bland tørrgjæren i melet og bland sammen med det våte. Elt deigen godt og la den heve i ca 1 time. Del deigen i 22 emner som trilles til boller. Sett bollene med litt avstand i formen. Begynn med én bolle i midten og sett resten i ringer rundt denne.
Pensle bollene med smeltet smør og dryss over kanel og sukker. Sett stekeovnen på ca. 210 grader. Etterhev bollene i ca. 15 minutter. Bollekaken stekes på nederste rille i 20-25 minutter.
Vel bekomme!

Tips! Flere oppskrifter og musikktips finner du i musikalsk kokebok