Bollekake

 

Det er lite som skaper bedre stemning i heimen enn fersk hvetebakst. Nå som høsten er over oss er denne bollekaken perfekt å kose seg med mens du kryper opp i sofaen under pleddet. Med Melissa Horns debutalbum Långa Nätter i bakgrunnen har du en nydelig høstkveld å se frem til!

 

 

 

Ingredienser

150 g smør

3 dl melk

100 g sukker

ca 500 g hvetemel

50 g  tørrgjær

 

Til pensling

2 ss smeltet smør

3 ss sukker

2 ts. kanel

 

 

Smelt smøret og bland med melken. Tilsett sukker. Bland tørrgjæren i melet og bland sammen med det våte. Elt deigen godt og la den heve i ca 1 time. Del deigen i 22 emner som trilles til boller. Sett bollene med litt avstand i formen. Begynn med én bolle i midten og sett resten i ringer rundt denne. 

 Pensle bollene med smeltet smør og dryss over kanel og sukker. Sett stekeovnen på ca. 210 grader. Etterhev bollene i ca. 15 minutter. Bollekaken stekes på nederste rille i 20-25 minutter. 

 

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

Tips! Flere oppskrifter og musikktips finner du i musikalsk kokebok

Musikk i Skolen er en del av: