Bratwurst av kalv med bratkartoffeln

Når jeg spiser en god bratwurst av kalv med stekte poteter (bratkartoffeln) og et glass øl, må jeg alltid tenke på Schubert. Enkelhet og tidsløsheten i både musikken og retten blir man aldri lei av. Begge har substans, men også fine smaker og overtoner som man bare hører/smaker hvis man blir eksponert for dem ofte nok.

 

Heloisa Amaral 

Pianist og cembalist, medlem av Duo Hellqvist/Amaral og ensemble neoN. Kunnskapskoordinator ved Ultimafestivalen

Skrell eller vask 800g potet og legg dem i en kjele med vann. Kok potetene under lokk til de er møre. Skjær dem i tynne skiver etter at de har kjølt seg ned.

 

Skrell en stor løk, skjær den i tynne skiver. Løken skal stekes i pannen med litt olivenolje og røkt bacon/flesk i terninger fram til den blitt mør og brun. Tilsett potetbitene og litt timian. Stek fram til potetene er blitt gylne. Tilsett hakket persille. Server med dijonsennep og godt stekte bratwurst av kalv. 

Flere oppskrifter og musikktips finner du i

Musikk i Skolen er en del av: