Bringebærmousse!

Jeg tenkte å slå et slag for desserten! Denne kan gjerne være avslutning på et måltid med en av rettene man allerede finner i den musikalske kokeboka. Desserter med bær gir en fin balanse mellom sødme og friskhet. Bringebærene gir et lite hint av sommer midt på vinteren!

 

Jeg er selv glad i viner laget på rieslingdruen, så mitt valg faller på en dessertvin av denne druen: Weinrieder Riesling Beerenauslese Schneiderberg 2011 (bestillingsutvalget).

 

Som musikk til matlagingen velger jeg Øystein Sevåg: Global House. Øystein Sevåg er en komponist og musiker som kanskje er mer kjent ute enn her hjemme. Musikken er en miks av ulike genre, og passer perfekt en fredag ettermiddag. 

 

Jeg ønsker deg en god helg fylt av smaks- og lytteropplevelser!

 

Hilsen Elin Torkildsen, fløytist i Stabsmusikken og styremedlem i Volla skoles kulturforum 

 

Staffettpinnen sender jeg videre til Britt Haaland, musikkskolelærer i Lørenskog Musikk- og kulturskole, Nittedal kulturskole og dirigent for Tårnåsen skolekorps.

Bringebærmousse (4 porsjoner)

 

Dette trenger du:

250 g bringebær eller jordbær (gjerne frosne)

25 g melis

1 dl vann

140 g mini-marshmallows (hvis du ikke finner dette, klipp store marshmallows i to)

2 dl kremfløte

 

Slik gjør du:

Legg bærene i en kjele sammen med melisen. Tilsett 1 dl vann, og kok opp til bærene er helt myke (ca 3 minutter). Bruk en stavmikser, og lag en slett masse. Kjør massen gjennom en sil slik at du får ut de små steinene. Tilsett marshmallowsene i bærpureen og rør godt - la dem smelte inn. Avkjøl så massen.

 

Pisk kremfløte stiv. Bland kremfløten og bærmassen forsiktig sammen - forsøk å beholde luftigheten fra kremen. Sett kaldt i minst to timer. Server med noen friske bær.

 

Voilà!

Gikk du glipp av en tidligere oppskrift? Ta en titt - vi samler alle her i