Cajon, rytmikk og stomp! (3.-10. klasse)

Et innførings- og inspirasjonskurs om bruk av cajon, rytmikk og stomp i undervisningen.

 

Målgruppe: Lærere på 3. - 10. trinn, kulturskolelærere og andre interesserte

Cajon er et fantastisk instrument. Ordet er spansk og betyr ”kasse” eller ”boks”, og forenklet sagt er cajon en trekasse som låter som et helt trommesett! Cajonen stammer opprinnelig fra Sør- og Mellom-Amerika og hører til slagverks- og perkusjonsinstrumentene. Derfor har vi valgt å lage et kurs som både tar for seg mulighetene som ligger i cajonen og andre instrumenter.

Innhold: Kurset gir blant annet en innføring i ulike slagteknikker, groover og hvordan cajonen kan benyttes i samspill med andre instrumenter og kroppens rytmeinstrumenter. Vi utforsker også cajonen brukt som akkompagnement til sang.

Det vil bli gitt en metodisk innføring i undervisning av store grupper. Deltakerne vil få tips og råd om ulike måter man kan bruke instrumentet, selv om det ikke fins nok cajoner til alle. Prosjektet CajonBallong presenteres med film og ideer som kan inspirere til at cajon blir tema i flere fag. Hva med å snekre sin egen cajon på sløyden? 

 

Stomp er en musikkform som produseres ved å lage rytmer ved hjelp av ting og tang, som for eksempel søppelkasser, kroppen og lignende. På kurset utforskes kreative og morsomme måter å tilnærme seg musikk og rytmer på. Les mer i brosjyren nedenfor eller se presentasjonsvideoen vi har lagt ut på nettet.

Her blir det mange groover og gøyale låter!

Ta gjerne med egen cajon hvis du har. Instrument og lærebok kjøpes på kurset.

 

Pris: Kurset varer i 6 timer og kan også bestilles av skoler eller kommuner. Les mer her eller ta kontakt for pristilbud.

Kursholder:

Terje Evensen har bakgrunn som trommeslager, elektronisk musiker og produsent, men har spesialisert seg på improvisert jazz. Selv om han stadig oftere jobber med elektroniske uttrykk, elsker han å leke seg med de akustiske lydene.