Ceviche av skrei med chilli og lime

 

 

 

Dette er alltid en vinner enten du trenger noe kjapt etter jobb, en tapas rett på fest

eller sunn og god middag for hele familien. Ceviche stammer fra Sentral- og Sør-Amerika

og er en rett der rå fisk ”kokes” med sitron eller limesaft. Hvor mye fisken skal kokes

bestemmer du selv, ut i fra både mengde av sitrus og ut i fra hvor lenge fisken blir

liggende. Jeg har valgt å bruke skrei siden det er sesong for det nå, men retten funker

fint med all fisk som er fast i kjøttet som f.eks laks, ørret, breiflabb, kveite osv.

 

Som musikk til maten kan jeg anbefale det islandske bandet Múm med låten: 

Don´t Be Afraid, You Have Just Got Your Eyes Closed.

 

Fredagshilsen fra Lasse Tronstad, freelance trompetist, lektor ved Oslo By Steinerskoles

musikklinje, fast lærer ved NMF sine sommerkurs for skolekorpsene, og matentusiast.

 

Neste ukes foodie blir Morten Fagerjord. Han er musikalsk leder for NMF sommerkurs hedmark/oppland og rutinert foodie på begge sider av kjøkkenbenken

 

 

Slik gjør du det:

 

Skjær fisken i tynne skiver og fordel utover et fat.

Del chillien i to og skrap ut frøene, finhakk passe mengde og spre jevnt over fisken.

Riv skallet av limen over retten før du klemmer ut limesaften og fordeler godt

over fisken.

La fisken stå og "koke" til den ser marinert og hvit ut.

Smak til med salt, pepper og eventuelt en god olivenolje.

 

Server gjerne med litt godt brød og en enkel grønn salat.

Som drikke kan jeg anbefale en Mureda Brut Nature Reserva 2007 som er

en tørr musserende vin, eller min favoritt til mat.... kaldt vann :-)

 

 

Enjoy!!! 

 

 

 

 

 

Flere oppskrifter og musikktips finner du i

Musikk i Skolen er en del av: