Musikklærerprisen 2020

Pressemelding:  16.10.2020

«Musikklærerprisen 2020» er i

dag tildelt Marit Lucie Heggedal!

Musikk i Skolens pris «Musikklærerprisen», er i dag utdelt i

forbindelse med Musikklærerdagene. Dagen arrangeres i år

digitalt. Musikklærerprisen er opprettet av organisasjonen

Musikk i Skolen. Formålet med prisen er å synliggjøre, styrke

og løfte musikklærerens rolle og musikkfagets og sangens

status i norsk skole.

For 2020 er Musikklærerprisen tildelt Marit Lucie Heggedal.
Marit Lucie Heggedal er opprinnelig fra Kristiansund, men bor nå i Oslo. Hun har jobbet som musikklærer i 35 år, og fra 1999 ved Lusetjern skole på Holmlia i Oslo (barneskole).

Om denne musikklæreren sies det:

-         Hun har stor betydning for fellesskapet på skolen, både for elever og ansatte.

-         Hennes innsats og engasjement for musikkfaget er betydelig; den   virker samlende og løfter hele skolen.

-         Har god relasjonskompetanse og mestrer den krevende oppgaven å undervise på alle trinn

-         Bruker musikkfaget på tvers av alle fag og områder, eksempelvis; i begynneropplæringen og i språkopplæringen for nyankomne språklige minoriteter.

-         Bidrar til høy kvalitet på fellessamlingene som kalles "Scenen er din".

-         Bidrar til stor sangglede ved skolen.

-         Bruker sin kompetanse til å støtte, oppmuntre og stimulere elevene til å hevde seg selv positivt både faglig og kulturelt.

-         Er ALLTID blid og positiv, - en humørspreder.

-         Er en mester i å samarbeide med kollegaer.

-         Hennes engasjement og talent virker samlende for personalet og gir et betydelig bidrag til et positivt arbeidsmiljø.

-         Byr på seg selv, trår til  og "gir alt"; regisserte nylig skolens 25 års jubileum, hadde hovedansvar for programmet under avdukingen av det store kunstprosjektet ved skolen torsdag 15. oktober, altså i går.

-         Har gjennom flere år vært øvingslærer for musikkstudenter.

-         I fritiden sprer hun musikk og sangglede bl.a. for eldre som bor på institusjon.

-         Er lokal drivkraft for Den Kulturelle Skolesekken.

-         Trakterer også orgelet i Holmlia kirke.

-         Heter til daglig Musikk-Marit, både barn og voksne kaller henne det.

Juryen:

Fridtjof Hjertaas - Blussuvoll ungdomsskole i Trondheim.

Camilla Myhrer-Næss - Grunnskolelærer og freelance sanger/sangpedagog i Bergen

Mia Staurset Finjarn – Musikklærer ved Bjørndal skole Oslo (barneskole)

Eirik Solberg - Musikklærer ved Hartvig Nissens skole i Oslo (vgs)

Vi gratulerer Marit Lucie Heggedal med prisen!

For mer informasjon – ta kontakt med kontaktperson: Ulrika Bergroth-Plur, daglig leder, Musikk i Skolen, Mobil: (+47) 41664071 ulrika.bergroth-plur@musikk.no