Skolenes Sangdag 2016 - vel blåst!

Endelig er dagen her, og føles som en blanding av 17. mai og Melodi Grand Prix!152 skoler, fra Hammerfest i nord til Årnes skole i Lyngdal i sør, har deltatt på Norges aller første Skolenes sangdag. Bilder, videoer og stemningsrapporter strømmer inn fra hele landet. Videoene kan du se her.

Vi er veldig glade for at så mange er med allerede første året, og er allerede i gang med planleggingen av Skolenes Sangdag 2017. Flere skoler har allerede lastet opp sine videoer og enda flere er på vei. Se dem her, og husk å laste opp et klipp fra din egen skole! Vi tar også gjerne i mot bilder og noen ord om hva dere gjorde, send til anja.brotnow@musikk.no.

Vi har vært på besøk hos skoler i Oslo og Akershus og fått oppleve herlig sangglede. Furuset skole begynte dagen med sangsamling for alle 290 elever i aulaen. Hvert trinn var forsangere hver sin gang og ledet resten av elevene gjennom alle de syv sangene fra sangdagsrepertoaret, i tillegg til to sanger om vennskap. De hadde live komp på piano, gitar og djembe.

Hvis du er nysgjerrig på hva som skjedde på Skolenes sangdag i 2016, kan du ta en titt nedenfor eller kikke på skolenes egne sangdagvideoer her.

Eiksmarka skole i Bærum hadde sin sangsamling utendørs etter storefri. Der sang alle 600 elever grevling i taket, den du veit og sangdagslåta større enn størst med tilhørende danser og stor innlevelse. De ble ledet av flinke elever fra 4. og 7. trinn og musikklærer Line Høsfloth.

6. trinn på Furuset skole i Oslo er forsangere på "Nå våkner savannen"

Skolenes Sangdag 2016 - vel blåst!

29. april 2016

Endelig er dagen her, og føles som en blanding av 17. mai og Melodi Grand Prix! 152 skoler, fra Hammerfest i nord til Årnes skole i Lyngdal i sør, har deltatt på Norges aller første Skolenes sangdag. Bilder, videoer og stemningsrapporter strømmer inn fra hele landet. Videoene kan du se her.

Alt dere trenger å gjøre for å være med, er å lage deres egen sangsamling på skolen fredag 5. mai, akkurat slik dere ønsker den. Hver skole tar opp en kort videosnutt fra sin samling, og laster den opp på Skolenes sangdag-kanalen på youtube. Vi lenker til disse fra våre nettsider og publiserer høydepunkter i nyhetssaker og på facebook. Sammen markerer vi sangfellesskapet over hele landet!

Fram til onsdag 1. februar legger vi ut årets program, med sanger, koreografier, mer informasjon og tips til hva dere kan gjøre denne dagen. Vi lover noen skikkelige godbiter av noen låter!

Mest spenning er knyttet til selve Skolenes Sangdag-låta. Bandet Lyriaka skriver musikken - kan det være dine elever som skriver teksten? Les om tekstkonkurransen lenger ned på siden.

Skolenes sangdag er et gratis arrangement for alle grunnskoler i Norge. Meld din skole på allerede nå, så holdes dere oppdatert når det legges ut nye sanger og videoer.

Vi gleder oss!

Fredag 5. mai synger vi!

Skolenes

Sangdag

2017

I 2016 deltok 152 skoler fra nord til sør, øst til vest. Hvor mange blir vi i 2017?

Se hvilke skoler som var med i 2016 på kartet.

Blir din skole med på en nasjonal sangdugnad som skal høres over hele Norge?

Skolenes sangdag-låta og vinner(ne) av tekstkonkurransen publiseres 1. mars.

Innsendingsfrist: 31. januar

Hør hva Lyriaka er ute etter:

Bandet Lyriaka lager musikken til Skolenes sangdag-låta!

– Lager DU teksten?

I år har elever over hele landet mulighet til å bli forfatter av sangteksten til selveste Skolenes sangdag-låta!

Lyriaka er et band som lager låter til tekster skrevet av barn. Nå leter de etter en tekst som kan passe som utgangspunkt for Skolenes sangdag-låta. Med andre ord:

Gutta i Lyriaka er ute etter DITT bidrag som de kan lage musikk til!

KONKURRANSE!

Skolenes sangdag 2017 arrangeres av Musikk i Skolen, i samarbeid med Syngende skole og Kor Arti'.

Vi blir med på Skolenes sangdag 2017!

Bli med å sette sangen på kartet!