Mmm...! Mat og musikk

På en litt småsur, grå fredagsettermiddag i januar kan det være deilig å få drømme seg bort til varmere strøk, til sol, varme, strender og spennende kultur. Derfor drar vi i dag i drømmene til Mexico, og der serverer vi selvsagt verdens beste enchiladas!

 

Mens du tilbereder retten kan du skru opp varmen og stemningen ved å servere deg selv et glass chilensk rødvin, for eksempel ”sykkelvinen” Cono Sur Bicicleta Syrah 2012 . Deretter kan du finne frem den finske vokalgruppen Rajatons versjon av Queens Bohemian Rhapsody med Lahti Symfoniorkester, eller hvorfor ikke Rajaton og The Real groups fellesversjon av Chili con carne. Det burde gi litt inspirasjon til å få fart i matlagningen og til å begynne helgen med en masse energi!

 

Velbekomme! ønsker deg Ulrika Bergroth-Plur

 

 

Enchilada

 

Dette trenger du:

400 g kyllingkjøtt, strimlet

(eller karbonadedeig dersom man heller vil ha det)

1 ss olje

1 rød chili, hakket (eller 2 om man vil ha det skikkelig sterkt!)

4 ss rosiner (ikke dropp!)

1 dl maiskorn

Salt og pepper

 

Saus:

1 stort glass tomatsaus

2 egg

3 dl matfløte

4 tortillalefser (ikke velg de billigste, de holder ikke så godt på sausen)

1 dl revet ost, gjerne med mye smak

 

Tilbehør:

Blandet salat, bland gjerne både mild og sterk salat, for eksempel ruccola og hjertesalat

Cherrytomater delt i to, en boks

1 rød løk i skiver

Paprikaringer av én paprika

2 ss pesto

1 glass guacamole, eller

lag din egen guacamole av avokado, løk, chili, hvitløk, limesaft og salt og pepper.

 

 

Slik gjør du:

Brun kjøttet i olje og tilsett mais, rosiner og hakket chili. Smak til med salt og pepper. Varm opp tomatsausen. Visp fløte og egg. Hell fløteblandningen i den varme tomatsausen under konstant røring. Varm opp sausen, men la den ikke koke (vær nøye med dette!).

 

Bland ca halvparten av tomatsausen med kjøttet og rull inn blandningen i lefsene. Ikke legg for mye kjøtt/saus i hver lefse! Brett inn kantene på lefsene godt før du legger dem i en smurt ildfast form. Hell over resten av tomatsausen og dryss på osten. Gratinér i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min.

 

Server med blandet salat med tomater, løk i skiver, paprikaringer og pestodressing . Noen liker å ha med grønne oliven. Og ikke glem guacamolen!

 

Gikk du glipp av en tidligere oppskrift? Ta en titt - vi samler alle her i en