Mmm... Mat og musikk!

 

Fredag 9. mai 2014

 

Denne paien fant jeg i London i 1980 i kokeboken til min trompetlærers kone. Siden har den vært servert i utallige sammenhenger og med like stort hell hver gang. Siden den serveres i paiformen, kan den enkelt tas med på kurvfest eller som en overraskelse til noen som trenger det. Den kan spises kald, varm eller lunken, med eller uten en god grønn salat og rømmedressing. Husk å få tak i ordentlig corned beef - du finner det på boks i de fleste større matbutikker.

 

Jeg anbefaler å prøve en god Riesling som følge, og da kan man jo prøve Kruger-Rumpf Schiefer Riesling Trocken 2013 til ca kr 150 fra årets mai-slipp på Vinmonopolet.

 

Musikk? Av nostalgiske grunner må det bli noe fra trompetlitteraturen. Rachmaninovs Vocalise med Ole Edvard Antonsen og Wayne Marshall er bare nydelig!

 

Med ønsker om en smakfull fredagskveld,

Torunn Brotnow, nestleder i Musikk i Skolen

 

Engelsk pai

 

Deig:

200 g hvetemel

100 g margarin

50 g revet ost

2-3 ss kaldt vann

 

Fyll:

200 g corned beef

150 g revet ost

2 hardkokte egg

1 grønn paprika

2 tynne purrer

3 egg

2 dl melk

1 del fløte

salt

pepper

revet muskatnøtt

 

Smuldre margarinen i melet. Tilsett revet ost og arbeid deigen sammen med kaldt vann. La deigen hvile kjølig minst en time.

 

Kjevle deigen til en leiv som dekker bunn og kant av en sukkerbrødform. Skjær kjøtt i terninger, bland med hakket hardkokt egg, hakket paprika, purre og revet ost.

 

Visp sammen egg, melk og fløte. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

 

Legg kjøtt og grønnsaker i paiskallet, hell eggemassen over. Stek ved 200 grader i ca. 40 minutter på nederste rille.

 

Gikk du glipp av en tidligere oppskrift? Ta en titt - vi samler alle her i