Eventyrvisa

Tekst: Odd Berseth og Bergljot T. Farup

Melodi: Maj Sønstevold

Denne barnesangen ble komponert i 1956  til den norske barnefilmen "Toya". I sangen møter vi mange kjente og kjære karakterer fra de norske eventyrene, blant annet Smørbukk, Huldra og Veslefrikk.

Wenche Myhre synger Eventyrvisa:

Eventyrvisa finner du på

s. 439 i Sang i Norge.

Alle skoler som har meldt seg på til Skolenes sangdag 2017 får tilgang til Kor  Arti' digital. Ta kontakt dersom du mangler brukernavn og passord.

Koreografi til sangen:

Dansepedagog Kristine viser her koreografien med musikk. Nedenfor går hun igjennom de enkelte bevegelsene.

Instruksjonsvideo 1: Kristine viser koreografien skritt for skritt

Instruksjonsvideo 2: Kristine tar oss igjennom koreografien i tempo

Tips til aktiviteter:

- Les noen av eventyrene hvor vi møter figurene i Eventyrvisa, f.eks. Tommeliten, Veslefrikk med fela eller Askeladden og de gode hjelperne. Koble det opp mot læringsmål i norsk, eller la elevene tegne, dramatisere eller lage lydkulisser til ett av eventyrene.

- Lag radioteater av ett av eventyrene. La elevene lage et manuskript med replikker, og bli enige om hvor det skal lages lyder eller legges på musikk. Fordel roller og oppgaver og gjør opptak. Dette kan gjøres enkelt eller mer komplisert, avhengig av alderstrinn.

- Lag et moderne eventyr: Bruk ett av eventyrene, og bytt ut figurene med noen karakterer fra vår tid. Enten kjendiser, eller "vanlige folk". Prøv å bytte ut noen av tingene som finnes i eventyrene med moderne ting, og se hvor morsomt det blir! Kanskje blir det til radioteater til slutt?