Farmors krydderkake

 

Min farmor ble født i 1910 og jeg har tatt vare på både gode minner og noen oppskrifter fra henne. Favoritten er farmors krydderkake. Den nytes best lun med en stor kopp te. Så er det bare å krype under pleddet i sofaen og sette på Valse Triste av Jean Sibelius. Musikken er passe melankolsk og får tankene til å sveve tilbake til tiden da jeg var guttunge og satt hjemme hos farmor og spiste… krydderkake.


Vegar Sandholt 

Domkantor i St. Olav domkirke, klokkenist i Bærum rådhus og kordirigent for bl.a. Songlaget i BUL

Til krydderkaka trenger du:

5 kopper hvetemel

3 kopper farin

1 ts nellik

1 ts ingefær

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts pepper

3 ts bakepulver

1/2 kopp rosiner

3 ss appelsinmarmelade

2 kopper melk

1 kopp smelta smør

Bland mel, sukker, bakepulver og krydder før du har oppi rosiner, appelsinmarmelade, melk og smelta smør. Rør deigen sammen og fyll en stor eller to små brødformer. Stekes på 175 grader i 30-40 minutter.

Vel bekomme!

Et godt tips er å klippe til et stykke bakepapir og legge dette i bunnen av kakeformen. Da er det mye lettere å få kaka til å slippe formen når den er stekt!

Flere oppskrifter og musikktips finner du i

Musikk i Skolen er en del av: