Stem på din favorittmusikk til Skolenes sangdag!

Hvilket musikkstykke vil DU at Oslo-Filharmonien skal spille på Skolenes sangdag 4. mai?

Nå kan alle være med å stemme fram sitt favorittstykke. Dere kan velge mellom tre stykker fra Peer Gynt-suiten av Edvard Grieg: Anitras dans, I Dovregubbens hall og Peer Gynts heimferd.

Innsendingsfrist er tirsdag 10. april.

Anitras dans:

I Dovregubbens hall:

Peer Gynts heimferd:

Ta gjerne en god diskusjon om hva  dere liker eller ikke liker i musikkstykkene før dere sender inn skjemaet. Her er noe å diskutere:

- Stemningen i stykket - er den spennende, fin, morsom? Hva slags opplevelse får man når man lukker øynene? Blir man påvirket av historien til stykket, eller er det ikke så viktig?

- Instrumentene dere hører - går det an å høre hvilke instrumenter det er? Hva liker dere best?

- Klangen - enten lyden av enkelte instrumenter, eller hele orkesteret - kan dere beskrive den?

- Melodiene - er det én eller flere melodier? Hvordan kan man beskrive dem - og liker dere dem?

- Rytmikken - hvordan er den? Er det tydelige rytmiske elementer, går det an å klappe eller spille dem?

- Energien i stykket - er den beroligende eller masete, eller drivende og full av futt? Hva liker dere?

Hvordan velge klassens filharmoniske favoritt? Her er et forslag til framgangsmåte:

La elevene gå i grupper før dere hører hvert av stykkene, og be dem gi poeng fra 1 til 5 for hvert av elementene ovenfor. Hvilket stykke ender opp med høyest poengsum, og blir klassens filharmoniske favoritt? Hvis det er stor uenighet, kan dere gjerne sende inn skjemaet flere ganger.

Vi gleder oss til å høre deres mening!