I mørke vinterkvelder trenger mange av oss ekstra mange stearinlys, god mat og drikke og stemningsfull musikk. Jeg er vestlending og svært opptatt av og glad i havet og det åpne landskapet. Ulf Lundell beskriver på en nydelig måte, den roen jeg får i kropp og sjel når jeg er ved havet – uansett vær og årstid. Lydene, lyset, luktene og følelsene når havet spiller sin musikk og vindene får fart.


Hva smaker bedre enn selvfisket, nytrukket fisk i en dampende fiskesuppe? Det må kanskje vente til litt varmere tider, men fisk fra fiskedisken gjør også susen! Vil du toppe opplevelsen enda litt så kan jeg anbefale en god, frisk, smaksrik og, ikke minst rimelig, fransk hvitvin - Grand Fief de la Cormeraie Muscadet til kr 118. Denne gir ypperlig følge til både lun fisk, hav og friske vinder.

 

Torunn Øvrebø Brotnow ønsker deg bon appétit!

 

Lun fiskesuppe

 

½ hakket løk

2-3 fedd hakket hvitløk

2 ss. smør

5 dl vann

2 blokker fiskebuljong

2-3 poteter i terninger

2 gulrøtter i terninger

1 ½ dl Fløte eller creme Fraiche

1-2 ss. maisennamel

300 g fisk i biter (torsk, laks, sei …)

200 g reker

evt. noen blåskjell

 

Surre hakket løk og hvitløk gyllent i smør.
 

Ha i vann, fiskebuljong, poteter og gulrøtter. La dette koke i ca. 10 min.

 

Ha i fløte/ creme fraiche.


Rør maisennamel ut i litt vann og tilsett i suppen. La koke i 2 minutter. Om du synes suppen blir for tynn, tilsett mer maisenna utrørt i litt kaldt vann,  eller tykk, tilsett litt vann eller fløte etter smak.
 

Tilsett fisk i biter og la suppen trekke i ca. 5 minutter.


Tilsett kokte reker til slutt og la trekke til alt er rykende varmt. Serveres sammen med godt brød og smør.

 

Nytes sammen med Grand Fief de la Cormeraie Muscadet og grovt brød.

 

Mmm... Mat og musikk

Gikk du glipp av en tidligere oppskrift? Ta en titt - vi samler alle her i en

Musikk i Skolen er en del av: