Garbarek og kylling på libanesisk vis

 

Jeg har en kompis som er så flink til å lage mat, og han ga meg denne oppskriften:

Ta noen kyllinglår og brun i smør, sammen med godt med libanesisk 7-spice krydder. Ta ut kyllingen og brun løk og hvitløk i fettet. Hell oppi en tomatboks og ca en halv liter god kyllingkraft. La det koke opp, og ha oppi kyllingen. Putre på svak varme i tjue minutter. Før du startet med kyllingen, la du noen rosiner i rosevann og vann. Disse skal oppi cous-cousen du nå lager kjapt etter oppskrift på pakken. Ha oppi frisk mynte og rosinene.

 

Det er godt med øl til, eller vin. Men for meg er dette en grei hverdagsrett.

Foto: Lars Hamli - fra matsiden www.chopsueyclub.no

Jan Garbareks ”Madar” er en nydelig plate som passer godt med maten synes jeg. Her møtte han arabiske musikere, og platen er lavmælt og samtidig poetisk og sterk, akkurat som denne retten, hvis du får'n til!

Foto: Erik Burås

Håkon Kornstad er utdannet jazzmusiker ved NTNU. Etter 12 år som internasjonalt anerkjent saksofonist, performer og komponist, begynte Kornstad å ta sangtimer i New York i 2009. Høsten 2011 begynte han å studere sang ved Operahøgskolen (KHiO). Nå kombinerer han jazz-karrieren med frilansoppdrag som operasanger. Hans hjemmeside

Flere oppskrifter og musikktips finner du her:

Musikk i Skolen er en del av: