Hentet fra Musikkpaletten - Opplegg og metodiske tips til undervisningen

Musikkpaletten er gratis for våre medlemmer. Bruk e-post-adressen som er tilknyttet medlemskapet ditt som brukernavn for å logge inn i Musikkpaletten. Dersom du ikke er medlem kan du melde deg eller skolen din inn i Musikk i Skolen og få tilgang på denne måten.

Sommerfuglen – Fra Læremiddelpakken Henrik Wergeland - Kjersti Østnes Eggum

Sang/spill//dans/kunst og håndverk, 1.-4.trinn

Tekst, noter med besifring, arrangement for sang og klokkespill, sommerfugldans. Oppgave i Kunst og håndverk: Sommerfugl laget av kaffefilter

Lydfil: Heksagon og Boboz (Fra Henrik Wergeland i Børnekammeret)

Min lille kanin – fra Læremiddelpakken Henrik Wergeland - Kjersti Østnes Eggum

Sang/spill/lytting/bevegelse /drama/kunst og håndverk, 1.- 5.trinn

Tekst, noter med besifring, forslag til bevegelser, lytteoppgaver, lydformingsoppgave.

Oppgave i kunst og håndverk: Annerledeslandet

Lydfil: Hanne Krogh (Fra Henrik Wergeland i Børnekammeret)

Sangleker og tonetreff – Kristin Fonnes

Sang/bevegelse - 1.–7.trinn

Sangleker og tips for hvordan man kan øve for å treffe tonen. Altså lek kombinert med noe som kan virke som konsentrert arbeid. Men hvorfor ikke leke seg fram til å bruke øret? Det er ofte lettere å treffe tonen når man beveger seg, og pusten er mer aktiv. Instruksjonsvideo med sang og bevegelse til alle sanglekene.

Skriv en sangtekst eller lag en sang selv! – Kristin Fonnes

Komposisjon/sang - 5.-10.trinn

Sangtekster kan skrives på ulike måter. Noen skriver først en tekst, og lager så musikken, mens andre gjør det omvendt. Andre vil kanskje gjøre begge deler samtidig - du har noe på hjertet som du vil lage musikk av, og nynner og lager ord samtidig.

Her finner du opplegg for alle de tre framgangsmåtene.

Musikk og samfunn - Etter en idé av Kristina Cleaverley

Lytting/opplevelse/tekst - 8.-10.trinn

SPØK er en læringsmetode som viser de store sammenhengene mellom viktige hendelser gjennom historien. SPØK fokuserer på det samfunnsmessige, det politiske, det økonomiske og det kulturelle. En hendelse har alltid flere sider, og det å lære seg å se sammenhenger er en treningssak. Målet med dette opplegget er å gjøre elevene oppmerksom på at ulike hendelser. SPØK passer som metode tilknyttet konserter, forestillinger eller emner som er forankret i en bestemt tidsperiode, og gjerne også til et geografisk område.

Gratis undervisningsopplegg fra Musikk i Skolen

Målgrupper fra 1. til 10.trinn