Musikk i Skolen og Norsk Kulturskoleråd region øst arrangerer studietur til Sandefjord og Grimstad

Studietur til Sandefjord og Grimstad 8. - 9. september

Hvordan skal vi få ting til – sammen?

Hvordan skape samarbeidsstrukturer på tvers av skoleformer, lokale hierarkiske nivåer og politisk tilhørighet? Hvordan skape nye satsinger, prosjekter, fordypnings- eller inspirasjonstiltak som skaper varige forandringer i lokalmiljøet? Hvordan sikre at barn og unge får oppleve kulturuttrykk av høy kvalitet, får oppleve positiv mestring, utvikle sine egne evner og tilegne seg nye verktøy for kunstnerisk produksjon og samhandling?

Bli med på studietur til Sandefjord og Grimstad!

Gi deg selv tid til å bli inspirert, få nye idéer, få tips til samhandlingsmodeller og se hvordan prosjekt og endingstiltak kan gjennomføres skritt for skritt.

Målgrupper for studieturen:

• Lærere og rektorer ved grunnskole, kulturskole og videregående skole

• Lokalpolitiske utvalgsledere innen kultur, oppvekst og utdanning

• Kommuneadministrativ ledelse innen kultur, oppvekst og utdanning

• Andre interesserte av kulturorganisering, -pedagogikk og -politikk

For å sikre oppfølging og optimal effekt lokalt av slike studieturer mener vi at det er det vesentlig og hensiktsmessig at flere aktører fra samme kommune/ nabokommuner deltar. Vi oppfordrer derfor kommuner til å benytte denne muligheten til å samle pedagogiske, administrative og politiske krefter til felles opplevelser, kunnskap og inspirasjon i kulturarbeidet for barn og unge i lokalmiljøet.

Mål for studieturen

• Legge grunnlaget for at det skapes varige modeller som kan gi bedre rammer for barns helhetlige opplæringstilbud

• Bidra til lokal og regional styrking av kulturfaglige nettverk

• Gi kompetanseheving, inspirasjon og, ikke minst, glede!

Tirsdag 8. september

• 9:00: Avreise med buss fra Oslo S (v/spor 19)

• 11:00 - 13:00: Sandefjord kulturskole - ny modell
    Ved Sjur Høgberg. Enkel lunsj

• 13:00: Buss Sandefjord - Grimstad

• 15:30-16:30: Befaring i Kilden Fjæreheia. Fjæreheias far og direktør i Kilden Teater- og Konserthus, Bentein Baardsen

• 17:00: Innsjekk Quality Hotel & Resort, Kristiansand

• 19:30: Middag i Det Gamle Posthus. Posthushagen hvis været er bra. Stedet har en fantastisk kokk og vi får hyggelig underholdning.

• Ca 23:00: Buss til hotellet

Onsdag 9. september

• 9:00: Presentasjon av kulturvirksomhetene Kastellet og Eide kulturarena. To lokale kulturinitiativ med stor rekkevidde. Ved Sølvi Kleiva Ugland.
    Jan Inge Tungesvik fra KS deltar.

• 10:30: Pause med forfriskninger

• 11-12: Oppsummering/ refleksjon etter studiereisen til Finland, innspill etter oppsummeringsseminar og lokale erfaringer. Eksempler på prosjekter/tiltak som skaper varige forandringer i lokalmiljøet.

• 12:15: Busstransport til båten

• 13-15: Båttur med seilskonnerten Solrik, Servering av reker og tilhørende drikke

• 15:00: Retur med buss til Oslo (ankomst ca kl 19)

Praktisk informasjon

Reise: Vi drar sammen i egen buss fra Oslo 8. september kl 9 og returnerer til Oslo 9. september ca kl 19.

Hotell: Vi tar samlet booking på Quality Hotel & Resort, Kristiansand

Priser (påmeldingsfrist 17.august):

Full pakke med enkeltrom kr 3000

Uten buss med enkeltrom kr 2800

Full pakke med dobbeltrom kr 2700

Uten buss med dobbeltrom kr 2500

Uten hotell kr 2300

Uten buss og hotell kr 2100

Prisen inkluderer:

• Buss fra vi drar til vi er tilbake i Oslo

• Hotell med deilig frokostbuffét

• Enkel lunsj i Sandefjord

• Middag i herlige, tradisjonsrike omgivelser utenfor Grimstad

• 2 timers båttur med skonnerten Solrik

• Reker med tilbehør på båtturen

• … og, ikke minst, svært inspirerende faglig innhold i en hyggelig sosial setting.

Antall plasser: 50. Vi benytter prinsippet «førstemann til mølla»

Påmelding her