Henrik Wergeland var med på å endre folks syn på mye, blant annet fattiges vilkår, barnas rolle i samfunnet og jødesaken. I mai 1814 var Henrik 5 år gammel, og faren hans var med på å utforme grunnloven. Gjennom hele sitt liv arbeidet Henrik Wergeland utrettelig for å fremme det menneskesynet som loven ga uttrykk for, og for å realisere dette gjennom folkeopplysning på alle livets områder – fra kålrotdyrking til religiøs toleranse.

Lærere i barneskolen, kulturskolelærere og andre interesserte

- Presentasjon av mangfoldet i læremiddelpakken "Henrik Wergeland"
- Gjennomgang av aktiviteter, sanger, danser og leker i inspirasjonsheftet
- Hvordan bruke læremiddelpakken som utgangspunkt for tverrfaglige prosjekter for hele skolen

Med utgangspunkt i tidsepoken og Henrik Wergelands fantasi og samfunnsengasjement, går vi igjennom aktiviteter for småskolen og mellomtrinnet. Her er mye musikk, drama, kunst & håndverk, uteaktiviteter og mye mer. Flere av oppleggene kretser rundt Wergelands barnetekster og knyttes opp mot grunnleggende ferdigheter.

Kurset baseres på inspirasjonsheftet fra læremiddelpakken “Henrik Wergeland”, som inneholder aktiviteter beregnet på alle elever i barneskolen. Det er 14 sanger med enkle danseforslag i heftet, samt et skuespill med sang og dans for barn på tvers av klassetrinn. Musikken er fra CD’en Henrik Wergeland – i Børnekammeret, der kjente artister som Lars Bremnes, Benedicte Adrian og Terje Formoe har laget vakre og morsomme sanger av Wergelands barnedikt.

Det følger også med en singback-CD. Det forutsettes at deltakerne kjøper læremiddelpakken, kurspris kr. 299,- (ord. pris kr. 498,-).

Læremiddelpakken inneholder:

• Inspirasjonshefte skrevet av Anette Nøsterberget og Kjersti Østnes Eggum.

• CD «Henrik Wergeland – I Børnekammeret» Norske artister har tonesatt og tolker Henrik Wergelands barnedikt.

• Singback-cd til skuespillet om Wergelands liv. Innholdet er hentet fra barneplaten «Henrik Wergeland – I Børnekammeret».

• Lydboken «Historien om Henrik Wergeland» skrevet av Christin Grilstad Prøis.

Se blaeksemplar fra inspirasjonsheftet: http://online.3dpageflip.com/tasw/lcxu/

Kursholder:

Kristin Fonnes har flere års erfaring som musikkpedagog fra ungdomsskole, videregående skole og som dirigent og instruktør i ulike skolekorps. Ved siden av å være fagkonsulent i MiS, arbeider hun som kordirigent. Hun har vært ansvarlig for flere musik- og teaterproduksjoner på skole og i korsammenheng.

Grunnloven og Wergeland
- fengende aktiviteter for hele skolen

Pris: Kurset varer 6 timer og koster1400,- /990,- (medlemmer av MiS, eller lærere fra medlemsskoler) + kr 299 for læremiddelpakken og inkluderer en enkel lunsj. Kurset kan også bestilles av skoler eller kommuner. Les mer her eller ta kontakt for pristilbud.