Her kommer en oppskrift på en av mine favorittsupper. Den er superlett og rask og lage

og funker like bra til hverdags som til fest. Jeg har brukt den som del av tapasbord, som

forrett eller middag på travle hverdager, og mange venninner har spurt om denne oppskriften :-)

Suppen smaker spesielt godt når det er kaldt og surt ute.

Musikkforslaget mitt er egentlig en hel CD. Kjøpte vel denne for ca 22 år siden, og er fortsatt ikke

lei den: Fairytales av Radka Toneff. Det er et utrolig vakkert og melankolsk album som passer til

ruskevær og varm suppe.

 

Hilsen fra Britt Haaland :-)

hornist, kulturskolelærer ved Nittedal kulturskole, Nesodden Kulturskole, Lørenskog Kulturskole og

dirigent for Tårnåsens aspiranter og hovedkorps

 

Jeg sender stafettpinnen videre til Lasse Tronstad, freelance trompetist, lektor ved Oslo By Steinerskoles musikklinje, fast lærer ved NMF sine sommerkurs for skolekorpsene, og matentusiast.

 

Gulrotsuppe med appelsin, koriander, chili og hvitløk

 

Slik gjør du det:

Jeg er ikke så god med mål - pleier å smake til mye underveis - så dette er ca mål. 

Ingredienser til 4-5 litt gode porsjoner:

 

3-4 gulrøtter

1-2 løk (litt avhengig av hvor store de er)

2-3 hvitløksfedd

1 tommel ingefær (smart å bruke en teskje til å skrelle ingefæren)

1-2 poteter

1 chili (gjerne med frø, om du liker det litt spicy)

Saft fra 1 appelsin

Kyllingfond/evt kraft (jeg pleier å jukse litt og bruke enten Jacobs eller andre litt gode typer)

En god bunt med koriander

Litt vann

Fløte

Salt og pepper

Ha litt olivenolje i en kjele. Grovhakk gulrøtter, løk, potet, hvitløk, chili og ingefær og blank det litt i gryta.

Det trenger ikke være bittesmå biter, da alt skal i blender eller mikses med stavmikser etterpå.

Ha i saften av en appelsin. Fyll på med en god slump kyllingfond og litt vann til det dekker grønnsakene.

 

La alt småkoke i ca 20 min. Hell deretter alt over i en blender eller bruk stavmikser.

Tilsett en god bunt koriander, og miks alt sammen til en tyktflytende masse. Spe med litt vann om det er for tykt.

Hell alt tilbake i kjelen, ha oppi en god klunk fløte, varm opp og smak til med salt og pepper.

Dekorere med friske korianderblad på toppen.

 

Server gjerne med hjemmelaget foccacciabrød eller annet godt brød. Til hverdags serverer jeg suppen som hovedrett fulgt av farris eller vann, men den fungerer også fint som en forrett i en treretters middag. Bare bruk en litt mindre porsjon, og server gjerne Champagne til, for eks en Moet, som er noe av det beste jeg vet å drikke ;-)

 

Håper suppen faller i smak!

 

 

Gikk du glipp av en tidligere oppskrift? Ta en titt - vi samler alle her i 

Musikk i Skolen er en del av: