Finsk inspirasjon til norske kulturarbeidere

Vi er tilbake i virkeligheten etter tre supre dager i Finland! Fra 23. til 25. september fikk 57 kunnskapsrike og positive mennesker fra skole- og kultursektoren et innblikk i kulturtilbudet til finske barn. I tillegg fikk vi høre noe om hvilken retning det går videre, og hva som ligger til grunn for utviklingen. Hensikten med turen var å få påfyll, ideer og et bedre grunnlag for å ta de valgene vi mener vil være de riktige for å sikre barn og unges kulturelle oppvekst i Norge. Med klokketro på at alle ledd i beslutningsrekken må være med, var det ekstra oppløftende av både rektorer, kulturskolerektorer, administrativt kommunenivå og politikere ble med. Vi håper å ha startet et samarbeid som vil gi resultater over hele landet, og gleder oss til å bli med i prosessene videre! God høst!

Studieturen minutt for minutt...

Torunn Øvrebø Brotnow er klar!

Ulrika Bergroth-Plur ønsker velkommen i Ateneum, Finlands nasjonalgalleri.

En lydhør og opplagt forsamling lytter til Bob Karlsson, utdanningsdirektør i Utbildningsstyrelsen sitt foredrag om det finske utdannningssystemet.

Tirsdag 23. september:

Onsdag 24. september:

"Samarbeid mellom kulturskole og grunnskole - utopi eller mulighet i fins samfunn?" Ditte Winqvist fra Finlands kommuneforbund innledet på Annegården.

Lunsj i 10.etasje på Sokos hotell Vaakuna. Blide mennesker og fantastisk utsikt!

Nina Gran presenterer kreative finske prosjekter: Helsingfors kulturplan, Kultus, Kulces, Aladdins lampe, m.fl.

Så var det tid for å møte "Den finske folkesjelen" på Politiets sommerhjem med badstu og fest!

Vi fikk alt som hører med til den finske badstutradisjonen: Sjøbad (for de som ville det) og hyggelig lag med gode historier og deilig mat og drikke! Dugnaden til slutt satte prikken over i'en. En kjempegjeng!

Torsdag 25. september:

Tilbake i Annegården presenterte Anu Hietala, virksomhetsleder ved TPO-liitto (Forbundet for grunnleggende kunstundervisning i Finland) det nye selvevalueringsprogrammet Irrbloss

Grunnskole + kulturskole=Sterk kombinasjon

Siste stopp på en fantastisk reise ble IHMO, The East Helsinki Music School hvor vi fikk en grundig presentasjon av virksomheten, følge undervisningen og høre en minikonsert med utrolig flinke, unge utøvere.

Musikk i Skolen takker alle som bidro til at dette ble en uforglemmelig opplevelse både faglig og sosialt!

I pausene gikk diskusjonene høyt.

Presentasjonene som ble holdt under turen finner du her