Dette skjer i Musikk i Skolen
28. april: Kunstfag i morgendagens skole
Med utgangspunkt i ekspertgruppens rapport var politikere og kunstfagorganisasjoner samlet på Litteraturhuset i Oslo for å diskutere kunstfaget i morgendagens skole. I panelet satt lederne for Ludvigsenutvalget og Ekspertgruppen for kunst og kultur i opplæringen, samt FKS, SEF og et utvalg politikere. Torunn holdt et flammende innlegg der hun oppfordret organisasjoner og politikere til å gripe denne sjansen til å løfte feltet i fellesskap.
24.-25. april: Kulturskolelederkonferansen og rapporten fra ekspertgruppen
I to samfulle dager sto kunst og kultur for og med barn og unge på dagsorden. Det hele startet med overrekkelsen av ekspertgruppens rapport, Det muliges kunst, til kunnskapsministeren og kulturministeren. Torunn og Ulrika deltok fra Musikk i Skolen.

23. april: Forfriskende styreseminar i Musikk i Skolen
Musikk i Skolens styre og de tre faglige ansatte reiste til SPA-hotellet i Son for å få frisk luft til å framtrylle friske tanker. Etter intensivt heldagsseminar gjorde det godt med et lite boblebad i vakre omgivelser og en god middag! Vi takker styret for fruktbare diskusjoner og topp arbeidsstemning, som ga oss spennende tanker til vårt videre arbeid.

1. april: Innspillskonferanse AP
På Arbeiderpartiets innspillskonferanse holdt Torunn et innlegg med våre synspunkter på kulturpolitikken for barn og unge.
6. april: Eksplosivt Fargespill i Ås
Fargespill er et multietnisk barne- og ungdomsprosjekt som oppsto i Bergen i 2004. I Bergen har det vært produsert flere Fargespillforestillinger med barn og ungdom fra flere enn 25 nasjoner (se www.fargespill.no). De siste årene har det også blitt satt opp Fargespillforestillinger på andre steder i landet, blant annet i Trondheim, Larvik og Stavanger. Ås, ved Kulturskolen i Ås, hadde sin første Fargespillforestilling i 2012. Den andre forestillingen ble gjennomført i mars i år, til stor begeistring for publikum. Sanger fra nitten land ble fremført av mer enn 100 barn og unge, et orkester med både musikkstudenter og profesjonelle og flott scenografi og lys. Musikk i Skolen ved Ulrika var denne gangen innleid som ansvarlig part for både sanginnstudering, regi og prosjektkoordinering. Artikkel fra Østlandets blad

Foto:Christian Clausen
25. - 26. mars: Alle elever og lærere var med da Prøysen ble feiret av Abildsø skole
Hele skolen, nærmere 650 elever, sto i mars på scenen og fremførte et titall av Prøysens flotteste sanger i Bøler store kirke i Oslo. Prøveperioden var kort og intensiv, en knapp måned, og mange av elevene hadde verken stått på en scene eller sunget foran publikum før. Det var en intensiv prosess av læring for alle involverte. Gjennom hardt arbeid løftet fremføringene seg til flotte tolkninger av både ukjente og mer kjente Prøysen-perler, både fra et musikalsk og dramatisk perspektiv. Musikk i Skolen ved Kristin Fonnes og Ulrika Bergroth-Plur var innleid for å hjelpe til med innstudering av sangene til elevene, til å gi pedagogisk veiledning til lærerne samt til å gi tips for planlegging av forestillingshelheten.

14. mars: Kulturkonferanse SV
Torunn tok turen til SVs kulturkonferanse for å presentere våre innspill for en god kulturpolitikk for barn og unge.
11. mars: Seminar om digital didaktikk
SEF (Samarbeidsforum for estetiske fag) har startet opp et forprosjekt om digital didaktikk, og inviterte til seminaret DIDAKTIKK-TEKNOLOGI-KUNSTFAG - Om didaktisk bruk av teknologi i estetiske fag i grunnskolen. Ulrika deltok for å diskutere saken.

6. mars: Hvorfor kunstfag i skolen? - Paneldebatt på Litteraturhuset i Oslo
Ulrika satt i panelet under denne debatten, presentert som "Debatt om kunstfagenes verdi i norsk skole i Pisa-tider". Stort fokus ble lagt på legitimiteten til forskning på temaet, og mangel på forskning som kan dokumentere de gode effektene vi ser av kunstfag i skolen.
6. mars: Inspirasjonsseminar for Åndalsnes ungdomsskole
På sin studietur til Oslo fikk personalet ved Åndalsnes ungdomsskole et fem timers inspirasjonsseminar med STOMP, sang, bevegelse og metodiske tips til sin egen undervisning. Instruktører var Ulrika og Ante Skaug. En fin dag med fine folk!
28. februar: Kurs og lansering av Sang, spill og sprell 1
Med denne boka gikk startskuddet for vår nye serie Musikk i Skolen inspirerer. Samtidig startet kursrekka Sang, spill og sprell med Tone Ophus, med rundt 20 sprelske og svært fornøyde deltakere.

27. februar: Sal og scene 1 i Trondheim
Trondheim kommune og DKS bestilte Sal og scene-kurset til lærere i skole og kulturskole. Høyt engasjement resulterte i spennende ny-utgaver av kjent stoff fra Brødrene Løvehjerte, både dramatisk og musikalsk. Kristin holdt kurset.
14. februar: Møte med Svein Herberg (H), leder i Familie- og kulturkomiteen
Norsk musikkpedagogisk union (NMU) møtte Svein Harberg for å presentere seg og medelemsorganisasjonene. Torunn stilte fra Musikk i Skolen. Hensikten med møtet var å bli kjent og for å rådslå om måter vi kan samarbeide på, til beste for kultur og utdanning i framtiden.
13. februar: Grunnloven og Wergeland - kurs i Trondheim
Rundt 20 deltakere fra Trondheim var aktivt med denne kursdagen, på alle måter en musisk og humørfylt dag i følge kursholder Kristin. Kurset Grunnloven og Wergeland var bestilt av kommunen og DKS Trondheim.

11. februar: Møte i Musikklærerbasen
Musikklærerbasen fikk denne gangen besøk av Kaia Korsvold fra Aftenposten, som arbeidet på en reportasje om musikkfaget. En svært engasjert gjeng med fagpersoner fikk sine meninger på trykk i artikkelen Kritisk for estetiske fag i skolen (noe forkortet i forhold til papirutgaven).
7. februar: Møte med Birgitte Jordahl, statssekretær i Kunnskapsdepartementet
Norsk musikkpedagogisk union (NMU) møtte Birgitte Jordahl for å presentere seg og medelemsorganisasjonene. Torunn stilte fra Musikk i Skolen. Hensikten med møtet var å bli kjent og for å rådslå om måter vi kan samarbeide på, til beste for kultur og utdanning i framtiden.
4. februar: Besøk av ekspertgruppen
Ekspertgruppen for kunst og kultur i opplæringen var på besøk for å orientere seg om vårt arbeid og det landskapet vi opererer i. Våre synspunkter ble også overrakt i form av dokumentet Innspill til ekspertgruppen.

30. - 31. januar: Stor interesse for MusTek
Torsdag 30.01 og fredag 31.01. ble Norges første store konferanse om musikkteknologi og pedagogikk holdt på Mastemyr i utkanten av Oslo. 115 deltakere hadde funnet veien til MusTek, blant annet ansatte ved skoler, kulturskoler, høyskoler og universiteter, men også andre interesserte. Her lå alt til rette for stort læringsutbytte og muligheter for utveksling. Konferansen ble arrangert av musikkpedagogikk.no, Musikk i Skolen og SEF. Les mer

23. januar: Grunnloven og Wergeland - kurs i Rindal
Rindal kommune hadde bestilt kurset Grunnloven og Wergeland til lærere i grunnskolen. En svært hyggelig kursettermiddag med engasjerte deltakere og en fornøyd kursholder Kristin!

16. januar: Inspirasjonsseminar på Ammerud skole
20 glade ansatte ved Ammerud skole sang, hoppet og spratt på inspirasjonsseminar med våre to instruktører, Ulrika og Kristin. Prøysen og Grunnloven snek seg også inn på programmet i dette 3 timers seminaret. Les mer om vårt inspirasjonsseminar.
9. januar: Møte med Geir Toskedal (KrF) i Stortinget
Norsk musikkpedagogisk union (NMU) møtte Geir Toskedal for å presentere seg og medelemsorganisasjonene. Torunn stilte fra Musikk i Skolen. Hensikten med møtet var å bli kjent og for å rådslå om måter vi kan samarbeide på, til beste for kultur og utdanning i framtiden.