Mmm...! Mat og musikk

Det er uten tvil tiden for å kose seg inne om kveldene. Hva med å invitere et par gode venner på kvelds midt i uka eller en fredagskveld, med en smaksintens pizza og en deilig italiensk rødvin på deling? Deigen setter du før de kommer, mens resten gjøres i fellesskap med et glass arbeidsvin til. En av mine favoritter er klassikeren Dal Nostro Giardino Barbera d'Asti 2011. 

 

For å komme i den rette, lette stemningen iblandet varme og litt høytid setter vi på Stings tolkning av John Dowlands sanger: Songs from the labyrinth. Her møtes høykulturen og pop-stemmen, på samme måte som den sofistikerte rødvinen møter den populære pizzaen...

 

En riktig god kvelds ønskes deg fra Kristin Fonnes!

 

 

Italiensk pizza (for to svært sultne eller 4 normalt hungrige)

 

Deigen (til to tynne pizzabunner):

50 g fersk gjær

1,5 del lunkent vann

3 ss olivenolje

4,5 dl mel

1/2 ts salt

 

Rør gjæren ut i vannet og oljen. Tilsett det tørre (omvendt rekkefølge

hvis du bruker tørrgjær). Hev i 40-45 minutter.

 

Mens deigen hever lager du tomatsaus, river ost og kutter opp grønnsakene.

 

Tomatsausen:

1-2 bokser tomatpuré

1-2 fed hvitløk (kan droppes!)

2 ss ketchup

3 ss olivenolje

5 ss soyasaus

1 ts sukker

Krydder (salt, pepper, basilikum, oregano, timian)

 

 

Oppå tomatsausen:

Du trenger ca. en halv kg ost.

 

Som fyll velger du dine favoritter, her er mine:

 

Auberginer i skiver (forstekt i olje)

Ferske sjampinjonger i skiver

Tomater i skiver

Broccolibiter

Rød løk i ringer

Oliven

Squash

Mais

Pepperoni eller skinke

 

Pizzaen gjør seg veldig godt (etter min mening best) i vegetarutgave!

 

Slik gjør du når deigen er hevet:

Deigen rekker til to tynne pizzabunner. Smør platen med smør, og arbeid deigen ut med hendene.

 

Smør halvparten av tomatsausen nesten helt ut i kantene, og strø over ost. Fyllet skal ligge oppå osten, og ikke være i for små biter. Pizzaen skal nemlig være en estetisk nytelse! 

 

Dryss over salt, pepper, litt krydder og olivenolje før du setter pizzaen i ovnen.

 

Stekes ved 200 grader på midterste rille i 10-15 minutter.

 

 

 

 

 

Tips! Gikk du glipp av en tidligere oppskrift? Ta en titt - vi samler alle her i en musikalsk kokebok

Musikk i Skolen er en del av: