Mmm...! Mat og musikk
Det er uten tvil tiden for å kose seg inne om kveldene. Hva med å invitere et par gode venner på kvelds midt i uka eller en fredagskveld, med en smaksintens pizza og en deilig italiensk rødvin på deling? Deigen setter du før de kommer, mens resten gjøres i fellesskap med et glass arbeidsvin til. En av mine favoritter er klassikeren Dal Nostro Giardino Barbera d'Asti 2011.
For å komme i den rette, lette stemningen iblandet varme og litt høytid setter vi på Stings tolkning av John Dowlands sanger: Songs from the labyrinth. Her møtes høykulturen og pop-stemmen, på samme måte som den sofistikerte rødvinen møter den populære pizzaen...
En riktig god kvelds ønskes deg fra Kristin Fonnes!
Italiensk pizza (for to svært sultne eller 4 normalt hungrige)
Deigen (til to tynne pizzabunner):
50 g fersk gjær
1,5 del lunkent vann
3 ss olivenolje
4,5 dl mel
1/2 ts salt
Rør gjæren ut i vannet og oljen. Tilsett det tørre (omvendt rekkefølge
hvis du bruker tørrgjær). Hev i 40-45 minutter.
Mens deigen hever lager du tomatsaus, river ost og kutter opp grønnsakene.
Tomatsausen:
1-2 bokser tomatpuré
1-2 fed hvitløk (kan droppes!)
2 ss ketchup
3 ss olivenolje
5 ss soyasaus
1 ts sukker
Krydder (salt, pepper, basilikum, oregano, timian)
Oppå tomatsausen:
Du trenger ca. en halv kg ost.
Som fyll velger du dine favoritter, her er mine:
Auberginer i skiver (forstekt i olje)
Ferske sjampinjonger i skiver
Tomater i skiver
Broccolibiter
Rød løk i ringer
Oliven
Squash
Mais
Pepperoni eller skinke
Pizzaen gjør seg veldig godt (etter min mening best) i vegetarutgave!
Slik gjør du når deigen er hevet:
Deigen rekker til to tynne pizzabunner. Smør platen med smør, og arbeid deigen ut med hendene.
Smør halvparten av tomatsausen nesten helt ut i kantene, og strø over ost. Fyllet skal ligge oppå osten, og ikke være i for små biter. Pizzaen skal nemlig være en estetisk nytelse!
Dryss over salt, pepper, litt krydder og olivenolje før du setter pizzaen i ovnen.
Stekes ved 200 grader på midterste rille i 10-15 minutter.

Tips! Gikk du glipp av en tidligere oppskrift? Ta en titt - vi samler alle her i en musikalsk kokebok