Julemusikaler

Her har vi samlet noen julespill for elever på barnetrinnet. Kjenner du til andre som er verdt å anbefale? Send oss et tips!

av Harriet Kjus Müller-Tyl (2016)

 

Målgruppe: 3.-10. klasse

 

Roller: 24+ stk.

 

Innhold: Handlingen forgår i en liten norsk by dit jenta Marie akkurat har flyttet. Det som ikke er helt vanlig med henne, er at hun er Julenissens hemmelige hjelper. I år har Julenissen gitt henne en ekstra oppgave; hun må hjelpe ham med å finne og fange «de som stjeler TID, DRØMMER, VARME, KJÆRLIGHET OG JULEFRYD.» Men det er ikke så lett hverken å skulle fange noen eller å finne seg hjelpere når man akkurat har flyttet til et nytt sted …

 

Juleprinsessen og Tidstyvene er en musikal for barn om vennskap og samarbeid, om å være annerledes og bli utestengt, om stress og det som stjeler tiden fra både barn og voksne. Musikalen har en kortversjon på ca. 30 minutter, og en fullversjon på ca. en time. Musikken er rytmisk, og man finner blant annet reggae, swing, pop, ballader og jazzvals. Les mer

 

 

NYHET!

Jakten på julegodteriet

av Sjur Berglann (2016)

Et herlig julespill med munnrappe dialoger og sløye låter.

 

Målgruppe: 1.-4. klasse

 

Roller: 17 stk. (kan justeres opp og ned)

Innhold: Det er førjulstid, og alt burde være fredelig i huset. Mus synger blues, rottene rapper, kattene holder seg til swingjazz og nissene danser i ring. Men godteriet forsvinner på mystisk vis fra skap og skuffer. Stemningen blir amper og spent, før et lyst hode finner på å spørre julenissen om hjelp. Svaret overrasker alle, men løsningen finnes i samarbeid og rettferdig fordeling. En god moral og en lykkelig slutt opprettholder harmonien, bokstavelig talt. Pakken inneholder manus og lead sheet til hver sang (melodi og besifring).

 

Sangene: Julespillet kommer med noter og besifring. Stykket kan brukes med kun piano/gitar, men det er mulig å kjøpe ekstra stemmer og partitur for tre blåserstemmer og komp.

Skomakeren og nissene

av Per Egil Knudsen (2007)

Musikkeventyr fritt etter brødrene Grimm.

 

Målgruppe: 2. – 6. klasse

 

Roller: Forteller og 9 roller med replikker.

Innhold: Det er like før julekvelden; en fattig skomaker og hans kone sliter med å forsørge familien, det er slutt på læret,  de har ikke penger til mat. Om natten dukker det opp to smånisser, og gjør ferdig det siste paret med sko som står der. Skomakeren blir overrasket og glad, og en fin herremann kommer og kjøper skoene for mye mer enn skomakeren ber om. Slik kan de kjøpe nytt skinn, og mat til familien. Nissene fortsetter virksomheten, og en natt gjemmer mann og kone seg i verkstedet for å se hva som foregår. De oppdager nissene, og syr nå klær til dem, og inviterer på grøtfest – som blir avslutningen på fortellingen.

 

Sangene: Musikkeventyret kommer med noter og singback-CD.

Medlemmer i Musikk i Skolen får 15% rabatt på denne utgivelsen.

Les mer

Votten

av Kjersti Knudsen (2014)

Et enkelt og koselig musikkeventyr med en tydelig form.

 

Målgruppe: 1.-3. klasse (Publikum: små barn)

 

Roller: En forteller og 10 roller uten replikker, men med egne sanger; disse kan evt synges av hele gruppen.

Innhold: Bestemor strikker votter til Sigurd. Når han er ute og leker med lillesøsteren mister han den ene votten ute i snøen. Nå kommer ett og ett dyr, og flytter inn i votten. Når det til slutt er helt fullt der inne og Grevlingen promper, løper alle dyra ut, og Sigurd finner igjen votten som han har mistet. Han og Eia løper lykkelige hjem til bestemor.

 

Sangene: Musikkeventyret kommer med en CD. Første del er en full versjon med fortelling og sanger, andre del er singback til sangene. Noen ligger litt lavt for barn, sangene kan med fordel transponeres opp dersom man akkompagnerer selv. Heftet inneholder forslag til musikklek, samt forslag til hvordan de enkelte sangene kan gjøres på scenen.

Medlemmer i Musikk i Skolen får 15% rabatt på denne utgivelsen.

Les mer

Nisse på ville veier

av Lena Steimler / Nora Buraas / Unni Greve Rose (2000)

Morsom julemusikal basert på boken Nisse på ville veier av Lena Steimler

 

Målgruppe: 3.-6. klasse

 

Roller: 15-30 stk.

Innhold: Nisse på ville veier er basert på Julekalenderboken med samme navn. Nisse er sønn av Julenissen. En dag faller Nisse i skogen og slår seg i hodet slik at han glemmer hvem han er. I sin jakt på seg selv møter Nisse en rekke eventyrfigurer. En av dem er hula-hula heksen Agnes Agate som ikke tror på nisser. Hun forhekser ham slik at han kan snakke med alle som lever i skogen – troll, dyr og grantrær! I skogen treffer han også katten Mirre, som tar ham med til byen der menneskene gleder seg til jul.

 

Sangene: Musikalen kommer med noter og singback-CD (med melodilinje).

Snekker Andersen og julenissen

av Alf Prøysen / Jane Kelly (2009)

En av de virkelig klassiske

julefortellingene av Alf Prøysen i en

ny og fargerik dramatisering.
 

Målgruppe: 3.-7. klasse

 

Roller: 37 (Både nissefamilien og musefamilien kan justeres større/mindre)

Innhold: Snekker Andersen og julenissen kolliderer med kjelkene sine, stopper og blir kjent med hverandre. Etter en prat ender det med at snekkeren reiser på julevisitt til julenissens barn samtidig som nissen reiser til snekkerens. Julenissebarna får dette året oppfylt sine ønsker om julepresanger.

 

Sangene: Kjente sanger av Alf Prøysen (Romjulsdrøm, Julepresangen, Musevisa og Julekvledsvise) og en av Kelly (Endelig jul). Julespillet kommer med noter og singback-CD. Den nye julesangen "Endelig jul" har et enkelt og fengende barnekor-arrangement og et besifrings-arrangement.

Medlemmer i Musikk i Skolen får 15% rabatt på denne utgivelsen.

Les mer

En skummel nissehistorie

av Per Egil Knudsen (2007)

Spennende julespill med røvere og nisser.

 

Målgruppe: 3.-6. klasse

 

Roller: 12 roller med replikker (kan justeres i begge retninger), samt flere nisser uten replikker.

Innhold: En gjeng røvere står utenfor berget der nissene bor. De har en plan: Først skal de stjele alle julegavene mens nissene er på fest, og så skal berget sprenges med dynamitt. To av nisseguttene får med seg dette. De putter sukkertøystenger i dynamittkubbene, og fanger til sist røverne, som til slutt må kle seg ut som nisser og hjelpe til med å dele ut gaver på julaften.

 

Sanger: Kjente julesanger, og noen enkle nykomponerte. Julespillet kommer med noter og singback-CD.

Medlemmer i Musikk i Skolen får 15% rabatt på denne utgivelsen.

Les mer