Knut og Fjompenissen - ny musikal

i serien Musikk i Skolen inspirerer

En musikal av Målfrid Breivik og Arild Jensen

Knut og Fjompenissen er en musikal med humor, hjerte og massevis av julestemning. Stykket handler om å finne sin plass når man føler seg utenfor, og om hvor viktig det er å passe på hverandre, dyra og jorda.

Knut er sønnen til selveste julenissen, men bor blant menneskene for å lære av feilene de gjør. En dag dukker Fjompenissen Va opp for å hjelpe Knut å finne hjem igjen. Hun forteller at noe har skjedd med Julenissen, og at nissene har begynt å glemme hvem de egentlig er. Bare Knut har nok nissemagi til å redde jula. Reisen til Nissebyen blir lang, med bomturer til både Sørpolen og nord i Polen. På veien treffer de forskjellige andre nisser som også trenger hjelp til å huske hvem de er. Sammen takler de utfordringene, og det viser seg at selv ikke Knut kan redde jula helt uten hjelp fra andre.

Handlingen bindes sammen med variert, morsom og tidløs musikk som vil fenge både store og små. Mange av sangene kan også synges frittstående. Stykket har både små og store roller med svært ulik karakter, og kan spilles av barn i barneskolealder eller av unge og voksne som spiller teater for barn.

Du kan lytte til en av musikalens vakre julesanger her

Utgivelsen inneholder manus, notehefte med besifring, notehefte med pianoakkompagnement og CD med med alle musikknumrene innspilt både med og uten sang.

Knut og Fjompenissen koster kr. 499,- og kjøpes på notebutikken.no

Målfrid Breivik (1977) kommer fra Nesbyen og jobber som musikklærer,

vokalist, kordirigent, sceneinstruktør og manus- og tekstforfatter.

Hun er utdannet skuespiller ved ALRA i London, dramapedagog ved

Kunsthøgskolen i Oslo, og har studert musikk ved Høgskolen i Østfold.

Arild Jensen (1968) er komponist og musiker fra Drammen, bosatt på Ål

i Hallingdal. Arild har laget musikk til flere TV- og dokumentarfilmer og

konsertmusikk for ulike instrumentalister og varierende besetninger.

Han er utdannet fra Østlandets musikkonservatorium og i filmmusikk

ved Høgskolen i Lillehammer.

Musikk i Skolen inspirerer er en serie utgivelser til glede og nytte for alle som trenger musikkverktøy til bruk i opplæringen – ikke bare i musikk.  Dette er materiell av høy kvalitet som bidrar til at barn på ulike alderstrinn og i ulike fag får større mestringsopplevelse, større glede og høyere utbytte av undervisningen.