Musikalsk kokebok

Her har vi samlet alle oppskriftene som har vært publisert i Mat og Musikk. Håper noe faller i smak! 

Solveig Styve Holte arbeider skapande og utøvande med dans og koreografi. Her serverer hun listepop og pannekaker.

Les mer

Kjekstads jazzmat - fast food

Filetto al capriccio de pepe, verdure e pesto = pepperbiff med grønnsaker og pesto – med jazz og opera. Les mer

Pizza Quattro stagioni nytes med "de fire årstidene" av Antonio Vivaldi. Lekende, glade, av og til melankolske og triste melodier akkompagnerer din matreiseLes mer

Her presenterer Lars Hamli sin versjon av klassikeren Chop Suey. En rett han mener har fått et ufortjent dårlig rykte. Det er både veldig sunt og utrolig godt, ihvertfall hvis du lager den selv! Les mer

Håkon Kornstad serverer kyllinglår med 7-spice fra Libanon. Jan Garbarek foreslås som tilbehør. Les mer

Rakettpølsa er den beste wienerpølsa du kan få... Les mer

Lederen av Ultimafestivalen serverer poteter med bjørkeløv. Men ikke spis løvet, skriver Lars Petter Hagen. Les mer 

Torbjørn Dyrud i Urbane Totninger serverer skinkestang med Bo Kaspers orkester som tilbehør. Til desserten nytes Oscar Danielson. Les mer

Klippfisk og flamenco-pop-fusion

Komponist, arrangør og gitarist Arild Jensen disker opp med klippfisk som festmåltid.

Les mer

Misir Wot – en etiopisk saus med snert

Til dette herlige måltidet serveres den siste plata til D'angelo. Les mer

Panegyrisk panna cotta

Tjukkmjølk på italiensk, servert med friske bær og et utvalg Strauss-valser. Les mer

Heloisa Amaral elsker å servere bratwurst av kalv med bratkartoffeln og Schubert. Les mer

Hakk fra Østerdalen

Hakk er god, gammel tradisjonsmat fra Østerdalen i Hedmark og ble ofte servert til fest - her servert med en brurdans. Les mer

Lytt til den spanske artisten Diana Navarro mens du lager den peruanske retten ceviche. Les mer

Fransk mat og tysk opera i skjønn harmoni. Les mer

Hver uke presenterer vi en ny oppskrift i vår musikalske kokebok, Mat og Musikk. Denne uka er stafettpinnen hos Wolfgang Plagge som tar oss med til eksotiske strøk for både smaksløkene og ørene. Les mer

Rask og god hverdagsmiddag. Serveres med spinatstuing og Debussys Préludes for solopiano. Les mer

Serveres med rødvin og levende lys, og passer utmerket til Rachmaninovs Vesper

Litt hot inne når det er litt kaldt ute. Dirigent og domkantor Kjetil Almenning serverer suppe med Beady Belles plate «Cricklewood Broadway» som tilbehør. Les mer

Når bratsjist Juliet Jopling kommer hjem fra jobben i Operaorkestret i Den Norsk Opera & Ballett, liker hun å lage seg en kveldsnack.

Les mer

Domkantor og klokkenist Vegar Sandholt deler lun barndomsnostalgi med oss i årets første mat og musikk. Les mer

Britisk festmat til tradisjonsrike toner

En spennende rett for tradisjonstro nordmenn: taco med ørret og mango/agurk-salsa! Nytes sammen med Edward Shapre & The Magnetic Zeroes

"Når jeg skal kose meg ekstraordinært mye, lager jeg helt ordinær festmat. Siden vi er inne i den kalde tida av året lager jeg i dag helt vanlig ribbe"

 

Hilsen Ole Martin Thorset

 

Til Ole Edvards toner, servert med en god Riesling

Servert med sherry og Farmers Market

Akkopagnert av "Ryfylke" med "Pibbar i fårikål"

Manfred Mann's Plain Music: Salomon Fishing og kortreist økologisk eplemost

Nytes sammen med Föglö Spelmanslag

Serveres med musserende og det islandske bandet Múm

Med appelsin, koriander, chili og hvitløk, sammen med Fairytales av Radka Toneff

Ledsaget av Øystein Sevåg og en deilig Riesling

Kylling og risotto kombinert med forføreriske italienere

Finsk vokalgruppe og en rød chilener

Ulf Lundell og smaksrik fransk hvitvin

Italiensk vin og Stings mindre kjente side

Please reload

Musikk i Skolen er en del av: