Vi inviterer til kulturforumsamling

Har du, eller har du tenkt å starte opp aktivitetsgrupper som er berettiget til Frifondmidler? Da er kulturforumsamlingen noe for deg! Vi legger opp til et innhold som er relevant for dere som allerede har kulturfora, og for dere som vil vite mer og komme i gang. Kom og knytt kontakter, lær deg nye ting, kjøp materiell og ha det hyggelig sammen med kollegaer!

I tillegg til denne samlingen om Frifond og kulturforum, arrangerer vi landsmøte 9. april.  Både samlingen og landsmøtet er gratis for alle våre kulturfora og medlemmer.

Meld deg på gjennom kontaktskjemaet, eller ring oss på 21 05 02 31 for mer informasjon. Vi gleder oss til å se deg!

Program for dagen

10.april 2015 kl 10-15 i festsalen på Møllergata skole, Møllergata 49

Kl 0930-10.00 Registrering. Kaffe og te

Åpningsnummer (elevinnslag)

Kl 10.00 Kulturforum: Et nav for frivillighet, skole og kulturskole - muligheter og utfordringer

• Video fra gjennomført kulturforum-prosjekt som har fått støtte

• Den store verdien av små prosjekter

• Frifond generelt og kulturforum spesielt v/ Torunn Øvrebø Brotnow

Innspill og oppfølgingsspørsmål fra salen

Kl 10.45 Lokalt samarbeid på kulturfeltet

• De som er engasjert i kulturforum kjenner utfordringene knyttet til samarbeid lokalt. Samarbeidsparter er viktige medspillere og kan ta sin del av arbeidet. Hvilke muligheter finnes? Alexander Krohg-Plur deler sine erfaringer fra Ås

• Syngende skoler/ Syngende kommuner – en kilde til stor glede og lokal samhandling.

Kort presentasjon ved Kristin Fonnes og Ulrika Bergroth-Plur

• Skole

• Kulturskole

• SFO

• FAU

• Kirke

• Sykehjem

• Institusjoner

• Barnehager

• Asylmottak

• Fritidsklubb

• Andre

Kl 12.00 Lunsj

Utstilling av aktuelle utgivelser, instrumenter og nyttig utstyr.

Kl 13.30 Musikkinnslag fra kulturfora

Presentasjoner av kulturfora som har valgt ulike modeller for sitt arbeid

• Ås MusikkArena – Jostein Grolid

• Askim kulturforum – Rosa da Silva

• Musikkverkstedet for de indre bygder – Øystein Lauen

Innspill og oppfølgingsspørsmål etter presentasjonene

Kl 14.45 Avslutningsord og vel hjem

SHOWROOM: Torsdag 9. april kl. 15.30-16.30 og fredag 10. april kl. 11.30-12.30

I forbindelse med landsmøtet og Kulturforumsamlingen arrangerer vi showroom i en hyggelig atmosfære. Her får du mulighet til å sette deg ned med noe godt i koppen og en spennende, musikalsk bok i fanget. Norsk Noteservice og Musikkforlagene viser fram sine produkter til bruk i undervisningen eller på fritiden. Her kan du få med deg noen gode tilbud, men først og fremst få en titt på hva som finnes. Blant annet vil du finne materiell til musikkundervisningen, musikaler, ukulelebøker, cajon, sangsamlinger for store og små og en masse annet som du ikke har tenkt på ennå.

Her møter du oss fra Musikk i Skolen og de ansatte fra forlagene, og vi slår gjerne av en prat. Kanskje aller viktigst – her har du muligheten til å møte spennende kolleger som du kan utveksle erfaringer, idéer og gode løsninger med.

Høvik kulturforum

Frol kulturforum