Valentinsdag med smak og lyd av Italia

14. februar er alle hjerters dag eller valentinsdagen. Jeg er ikke spesielt romantisk av meg, men vet at kjæresten setter pris mine forsøk. Dette er derfor min plan for kvelden.

 

Det er mange historier og myter knyttet til Valentine's Day, de fleste fra Italia, derfor tenker jeg meg et italiensk måltid med italiensk vin akkompagnert av italienske arier. Min favorittarie er Vissi d'arte fra operaen Tosca av Giacomo Puccini. Jeg søker opp albumet «Amore II» Great Italian Love Arias (med både Kiri Te Kanawa og Luciano Pavarotti) på Spotify (finnes også på Wimp), åpner vinflaska og kommer i stemning allerede mens jeg lager maten.

 

Vinforslaget blir selvfølgelig kjærestens favorittvin: Ratti Barbera d'Alba 2011.

 

Med stearinlys på bordet og en liten bukett blomster på lur, tror jeg dette skal gjøre susen på Valentinsdagen - eller en hvilken som helst annen dag du har lyst til å gjøre litt stas på en du er glad i.

 

Lykke til!

 

Hilsen Trond Magne Brekka, piccolofløytist i KORK og styremedlem i Musikk i Skolen

 

- som sender matstafettpinnen videre til Elin Torkildsen, fløytist i Stabsmusikken og styremedlem i Volla skoles kulturforum

 

 

Kylling med parmaskinke, risotto og bakt tomat

2 porsjoner

 

Kyllingen:

2 kyllingfileter

4 skiver parmaskinke eller annen spekeskinke

Noen klatter smør

10-15 basilikumsblader

salt og pepper

 

Risottoen:

3 ss smør

1 purre

3 dl risottoris

7 dl hønsebuljong

ca 1 dl hvitvin evt. eplejuice

1 rød paprika

4-5 ferske sjampignonger

en neve revet parmesanost

 

Bakt tomat:

2 tomater

2 ts pesto (her jukser jeg og kjøper på glass, siden jeg skal bruke så lite)

 

Sånn gjør jeg det:

Jeg banker kyllingfiletene flate, legger på en klatt smør, hakket basilikum, pepper og salt. Ruller så parmaskinke rundt kyllingfiletene. (Kan evt surres med litt hyssing, men dette er ikke nødvendig.) Så bruner jeg filetene raskt i en stekepanne.

 

Jeg skjærer litt av bunnen på tomatene, så de kan stå rett, lager et hakk i toppen og legger på pesto. Kyllingfiletene og tomatene legges i en smurt, ildfast form og settes i ovnen ved 150 grader i 15-20 minutter.

 

Risotto: Smøret varmes i en tykkbunnet kjele, og purren freses raskt. Deretter tilsetter jeg risen og lar den surre til den er gjennomsiktig. Hønsebuljongen varmes i en kjele og tilsettes i risen i flere omganger til risen har svellet. Jeg smaksetter risottoen med hvitvin og har i oppkuttet paprika og sopp mot slutten. Så rører jeg inn revet parmesanost og krydrer med salt og pepper.

 

Så er det bare å servere og la musikkalbumet gå på repeat!