Mmm...! Mat og musikk!

 

Fredag 24. april 2014

 

Middagsgjester invitert og egentlig litt for dårlig tid? Det har i alle fall skjedd meg. Men middagen må på plass - og humøret likeså. Musikkvalget blir i denne sammenhengen Vamp med Kringkastingsorkesteret - "I full symfoni". Flott musikk - og jeg kan skråle med. Så er i alle fall humøret redda.

 

Med dårlig tid, faller valget på en fiskerett som er kjapp å tilberede. Laksefilet med Crème Fraîche og soyasaus - tar totalt bare et kvarters tid. Det passer godt med koketida for fullkornrisen, og det går greit å rekke minuttene gulrøtter i skiver trenger for å bli passe møre - og å slippe oppi blomkål-buketter og til slutt brokkoli-buketter på slutten av koketida. Og en boks is ligger vel alltids i fryseren og kan tas sammen med noen frosne bær til dessert.

 

Det hele ledsages av en The Flying Culinary Circus Cava Brut Reserva 2009 eller en annen tørr cava.

 

Jeg ønsker dere et smaklig og humørfylt middagsselskap! 

 

Rannveig Kvifte Andresen, leder for DIXI, leder for Akershus SV og styremedlem i Musikk i Skolen

 

Matstafettpinnen sender hun videre til Hans Ole Rian, leder i Musikernes fellesorganisasjon.

 

 

 

 

Laksefilet med Crème Frâiche og soyasaus

 

Ingredienser - til 4 personer:

600 g laksefilet

ca 1 ts sitronpepper

2 ss soyasaus

Smør til steking

1 beger Crème Fraîche Lett

Fullkornris, gulrøtter i skiver, buketter av blomkål og brokkoli

 

 

 

Sånn gjøres det:

Skjær laks i litt store biter (ca. 50 g) - og dryss på godt med sitronpepper. Stek bitene på sterk varme, ca. ett minutt. Skru ned varmen og hell over Crème Fraîche tilsatt soyasausen. La det surre 6-8 minutter.

 

Enkelt, kjapt - og definitivt godt! Og Vamp med KORK kan skrus ned til passe bakgrunnsmusikkvolum når gjestene kommer :-)

 

Flere oppskrifter og musikktips finner du i

Musikk i Skolen er en del av: