Lammekoteletter marinert i rosmarin og hvitløk

- med poteter og rosenkål

Høst for meg betyr lam og da aller helst marinert lam. Denne gangen ble det en klassisk marinade med hvitløk og rosmarin. Begge smaker går godt sammen med lammet. Sammen med lammet serveres det stekte amandinepoteter og smørdampet rosenkål.

 

Jeg hører som oftest på musikk når jeg lager mat og kan virkelig anbefale ”Mercury falling” av Sting. Absolutt en av mine favorittartister. Cden kan godt stå på i bakgrunnen under måltidet. Det vil skape en fin atmosfære, og etter min smak fine musikalske opplevelser. Da sender jeg stafettpinnen videre til frilanstrommeslager Ole Martin Thorset. 

 

Vel bekomme!

Sanjin Kazagic, Løvlands allé  

Ingredienser:

4 Lammekoteletter

Rosmarin, hvitløk, maldonsalt

150 gram poteter per person

300 gram rosenkål

Flere oppskrifter og musikktips finner du i

Slik gjør du: 

Legg lammet i marinade kvelden før. Hakk opp rosmarin og hvitløk og ha det i en pose sammen med lammet. Tilsett litt olivenolje og  saften av en halv sitron. Ha det i kjøleskapet over natten. (Kjøttet bør tas ut av kjøleskapet en time før steking). Jeg beregner en kotelett pr. pers. Ikke ha salt i marinaden da trekker du væsken ut av kjøttet. Men ha gjerne salt på når kotelettene skal stekes. Ha litt olje i pannen og stek kotelettene på høy varme i et par minutter på hver side.

 

Legg potetene i en ildfast form. Ha på olivenolje og strø på godt med maldonsalt og pepper. Stekes i forvarmet ovn i ca. 45 – 50 minutter på 220 grader.

 

Skjær av rotendene på rosenkålen. Jeg liker å dele dem i to, men det er valgfritt. Kok opp ca 1,5 – 2 cm vann i en kasserolle tilsett en spiseskje smør og to klyper maldonsalt. Ha i rosenkålen i ca. 3 – 4 minutter. Hell av vannet og ha i en klype maldonsalt før servering.