Musikk!

Tekst: Erlend Storsul Opsahl

Melodi: Øyvind Gravdal

En herlig låt av en hyllest til forskjellige musikksjangere. Her kan elevene deles inn i grupper og synge hver sin bit, lage rap, og kanskje en dans til gitarsoloen.

Se note og høre låta lenger ned på siden.

Lyriaka er et band som skriver musikk til tekster av barn. I år skal de lage selveste Skolenes sangdag-låta! Og hvem skriver teksten? Det vil vise seg når Lyriaka nå setter seg ned og finner en vinner blant over 200 bidrag som kom inn i tekstkonkurransen. Følg med! Flunkende ny sang og navn på forfatterne legges ut på nettsidene 1. mars.

Lyriaka ble etablert i 1996 av Petter Moen og Øyvind Gravdal. De sendte da ut brev til 1000 barneskoler med oppfordring om å skrive dikt. Gravdal komponerte musikk til diktene, og siden den gang har bandet gitt ut flere album etter denne metoden, og de har vært nominert til Spellemannsprisen to ganger og vunnet den i 1997.

Siden 2000 har Lyriaka vært på en rekke skolekonsertturnéer og spilt på de fleste av landets skoler en eller flere ganger.

I dag består bandet av Jon Arne Bjørnstad, Øyvind Fosgaard og Øyvind Gravdal.

Originalversjon (med fløytesolo):

Singback (med gitarsolo):