Velkommen til Musikklærerrommet!

Vi som holder til her inne er en gruppe Oslo-baserte musikklærere som kaller oss for Musikklærerbasen, initiert av Musikk i Skolen. Vi jobber i ulike grunnskoler over hele byen. Annenhver måned eller oftere møtes vi for å drøfte og gi tilbakemeldinger på virksomheten til Musikk i Skolen, i tillegg til å jobbe med musikkfaglige problemstillinger.

Håper du finner noen brukbare tips. Bruk gjerne postkassen vår dersom du ønsker at vi skal legge ut noe her eller hvis du har noe annet på hjertet!

Maisi:

Her finner du et lite opplegg for elever på 1. - 2. trinn: Trolldans. Alt du trenger er litt gulvplass og mulighet til å spille av Griegs I Dovregubbens Hall.

Ingvild P:

Hva med å lage en blueslåt med elevene, der de starter med å lage sin egen tekst og melodi? Her er et opplegg for 4. - 7. trinn som jeg har hatt det veldig morsomt med selv! Lage blueslåt

Svein Inge:

Her har jeg lagt ut et opplegg til musikkundervisningen, som jeg kaller Komponere et bildespill med musikk. Målgruppen er elever på 5. - 7. trinn, og går ut på at elever lager en bildeserie som de enten komponerer musikk  eller lager en lydmix til.

Ingvild E:

Jeg anbefaler nettsiden smartskole.no. Har du Smartboard i klasserommet eller på skolen din? Da er det bare  å opprette brukernavn og passord på nettsiden. Du har da gratis tilgang til opplegg i alle fag som andre lærere har lagt ut. Om du også har notebook installert på PC 'en din, kan du selv lage og legge ut opplegg. Jeg har brukt Smartskole i fagene: norsk, matematikk, geografi og i musikk.

Ingvild P:

Et nettsted som jeg har brukt innimellom er http://musikkrom.wikispaces.com/. Nettstedet er tenkt som en ressurs i musikkfaget og er opprettet av en som selv er lærer.

Ingvild E:

Dette er en quiz der elevene skal matche musikk og film. Den egner seg for elever på 5. - 10. trinn og kan være et fint utgangspunkt for lytteoppgaver i musikk. Kos dere med filmquiz!

Kerstin:

Her har jeg laget et lite opplegg med rytmekort for elever på 2. - 7. trinn. Hvordan lære rytmer på en morsom måte? Rymtediktat