Neste MusTek-konferanse er planlagt til januar 2018. Ta gjerne kontakt dersom du har innspill til MusTek.

Vi sees!

Stor oppslutning om MusTek 2016

Så er den andre offisielle MusTek-konferansen over, der temaet teknologi i musikkundervisningen ble belyst på utallige måter. I løpet av to dager har rundt 120 aktive deltakere opplevd plenumforelesere fra inn- og utland, deltatt i parallelsesjoner, besøkt utstillere og hygget seg med festmiddag, og is og popcorn i pausene. Innholdet i konferansen var denne gangen enda mer praktisk rettet, med tanke på at deltakerne – og spesielt lærere – skulle kunne bruke det de lærte i sin egen i undervisning med en gang.

Alle foto: Mats Brattlie / Rikskonsertene

28. - 29. januar 2016

 

Konferansen begynte med et plenumforedrag av Marcel Pusey fra Storbritannia. Han er både komponist, bassist og pedagog, og leverte en fengende og aktiviserende innledning der alle deltakere deltok som rytmekor, kroppsperkusjonister og korsangere. Pusey har vært med på å utvikle O-Generator, et verktøy som blant annet brukes flittig på skoler i USA, Australia og Asia (se o-generator.com).
 

Marcel Pusey

I løpet av konferansen ble det gjennomført ikke mindre enn 21 parallellsesjoner. Her var alt fra praktiske sesjoner, der deltagerne fikk innføring i GarageBand, metodiske innspill i Ipad-komposisjon, lydtekniske tips for studioinnspilling, til kreative prosesser med å kombinere livelyder med digitale uttrykk, som å spille på fløyte utskrevet av en 3D-printer i samspill med frukt koblet opp mot en pc.

Vi fikk også presentert nye apper og av de nyeste musikkteknologiske programmene på markedet, samt demonstrasjon av ulike datamusikkspill, deriblant presentasjon av det nye norskproduserte spillet Lyderia (se lyderia.no). Deltakerne fikk også anledning til å prøve selv i praksis.

Konferansen ble rammet inn av spennende musikalske innslag. Vi fikk høre unge begavede Daniela Reyes Holmsen, blant annet vinner av  Drømmestipendet 2015, som spilte og sang egne låter med et helt eget musikalsk uttrykk. Vi fikk også oppleve et imponerende innslag av trommeslager, komponist og multimusiker Andreas Bratlie, samt singer-songwriteren Emelie Anne Hollow – en ung dame som vi helt sikkert kommer til å få høre mere om og av i fremtiden.


 

Daniela Reyes Holmsen                                               Emelie Anne Hollow

MusTek 2016  ble avsluttet med et inspirerende foredrag av Hans Renman fra Sverige. Renman er grunnleggeren av TÄNK OM, et utviklingsteam som hjelper svenske skoler med å implementere teknologi i undervisningen. Han snakket om vår digitale tidsalder og hvilke utfordringer skolen står overfor, både fra et pedagogisk og didaktisk perspektiv og fra et informasjonsdelingsperspektiv. Det var mange gjenkjennende nikk og latter fra salen da Renman beskrev den norske virkeligheten, og hvilke utfordringer og muligheter som ligger foran oss i norsk skole i tiden som komme.

Hans Renman

Vi takker for bidragene fra dyktige sesjonsholdere, som gjorde konferansen til to svært matnyttige og underholdende dager, og for alle spennende møter med mennesker som ivrer for å bringe musikken nærmere barn og unge.

 

 

Vi sees igjen på neste MusTek-konferanse!

 

Mustek ble arrangert av Musikkpedagogikk.no, Musikk i Skolen og Norsk Kulturskoleråd. I tillegg hadde konferansen mange viktige støttespillere, blant annet ATEA, SEF, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen og Rikskonsertene.