Suksessen fortsetter: Nye regionale MusTek-samlinger!

Musikk i skolen, Musikkpedagogikk.no og Norsk Kulturskoleråd arrangerer regionale MusTek-samlinger høsten 2014 og våren 2015. Disse regionale samlingene er en direkte konsekvens av den nasjonale konferansen, MusTek 2014, som fant sted i januar 2014. Der møttes 130 pedagoger, fra alle skoleslag og fra hele Norge, til to inspirerende dager. Deltakerne fikk oppleve nasjonale og internasjonale kursholdere. Tilbakemeldingene var overstrømmende positive, og det var en unison oppfordring til å fortsette MusTek i ulike former. Om du ikke var tilstede på MusTek 2014, så har du nå sjansen til å ta del i dette landsomfattende prosjektet for utviklking og inspirasjon - bli med oss videre!

Gjennom regionale MusTek-samlinger ønsker vi å bidra med kompetansebygging, inspirasjon og erfaringsdeling

Dette blir konkrete "workshops". Etter en felles innledning går deltakerne i grupper som arbeider med et eller flere emner. Det kan for eksempel være

• innføring i relevante måter å bruke teknologi i undervisningen

• idéutveksling om pedagogisk bruk på ulike nivåer

• lage konkret materiell for undervisningen

• bygge lokale og/eller regionale nettverk for erfaringsdeling eller samarbeid om prosjekter

Pris: Kr. 990,- inkl. full lunsj.

Stavanger

Ålesund

Tromsø

10. april 2015

17. april 2015

24. april 2015

Lokale

Victoria Hotel

First Hotel Atlantica

Radisson Blu

Påmeldingsfrist

18. mars 2015

28. mars 2015

24. mars 2015

Hvem passer dette for?

Samlingene passer for alle som underviser i musikk!

Du som har erfaring fra bruk av teknologi i undervisningen vil kunne få høre mer om hva andre har gjort og få idéer til hva som kan være ditt neste skritt. På samlingen vil du også kunne delta i å lage eller utveksle ting som er nyttige i undervisningen. Vi regner med at du som er nybegynner stiller med nysgjerrighet og åpenhet. Hvis mange av de andre har gjort mer enn deg fra før, så blir dette en glimrende anledning til å lære og å høre om andres erfaringer. Det kan gi deg en "flying start"! Men da må du kanskje også tåle at enkelte ting kan fare litt raskt forbi. Øvelse gjør mester! Vi tror uansett du vil gå hjem etter samlingen med ideer og tanker om hva du kan gjøre på det nivået du befinner deg!

Vil du bidra?

Vi som arrangerer samlingene tar selvfølgelig ansvar for det faglige og praktiske på alle vis. Men regionale samlinger blir enda bedre med regionale erfaringer. Derfor håper vi snarest mulig på kontakt med noen som vil dele en eller flere korte erfaringer på samlingen.

• Har du brukt teknologi i musikkundervisningen?

• Kanskje på en måte som du kan fortelle om til andre?

• Eller kanskje er du bare fornøyd med noe utstyr eller programvare som skolen din har anskaffet og kan si akkurat det - som en anbefaling?

• Noen har kanskje et elevprodukt vi andre kan få se eller høre, til inspirasjon?

Ta kontakt med Eldar ved musikkpedagogikk.no for en uforpliktende prat om hva ditt bidrag kunne være. Dere finner en form du er komfortabel med!

Takket være våre støttespillere kan vi holde en lav deltakeravgift på samlingene våre:

EMNER FOR SAMLINGENE HØSTEN 2014:
Alle får en kort introduksjon til de tre emnene. Deretter velger du hvilket du vil jobbe videre med i løpet av dagen.

Kahoot

Lag spennende interaktive quizer som gjør repetisjon og oppsummering levende og morsomt. Da jeg begynte å bruke Kahoot i undervisningen fikk jeg kjenne på effekten av "gamification". Du får en kort innføring og tilgang til en læringsvideo som viser hvordan du kommer i gang med grunnleggende funksjoner. Vi samarbeider om å lage quizer og deler med hverandre i nettverket. Fungerer på alle enheter (PC, Mac, nettbrett, mobil). Kahoot er et gratis verktøy på nett.

Noteflight

Noteflight er et nettbasert program for å skrive noter. Grunnversjonen er gratis å bruke, men det er også mulig å kjøpe tilgang som gir mulighet for å opprette et rom der oppgaver deles ut og elevene kan få tilbakemeldinger rett i notene. Noteflight tilbyr på enkelte områder andre funksjoner enn de tradisjonelt store programmene for å skrive noter. Jeg tror du vil synes at det er spennende! Noteflight kan brukes på alle nivåer og fungerer på alle enheter (PC, Mac, nettbrett og mobil).

Kan elever lære noter ved å komponere? I Norge har mange brukt noter relativt lite i grunnskolen. Det skyldes nok blant annet at vi ikke ønsker mer teori enn nødvendig inn i faget, mest mulig tid til praktisk arbeid, mens det krever mye trening å bli en funksjonell noteleser. MEN med digitale verktøy oppstår helt nye muligheter, ettersom enheten kan lese notene for eleven. Betyr det at man nå kan lære noter ved å komponere, være kreativt skapende? Får i så fall noter i grunnskolen en ny dimensjon?

iPad - mer enn bare app'er?

For Eldar som musikkpedagog ble det et paradigmeskifte (ja, faktisk...) da han opplevde de nye mulighetene vi fikk ved bruk av iPad. App'ene er bare en del av dette. Ser vi bredden i mulighetene? Undervisningen formes lett av verktøyene vi bruker, så hvordan kan vi sørge for å beholde styring over didaktikken selv? Ta med egen iPad. For fullt utbytte anbefales å ha tilgang til å kjøpe noen app'er i løpet av dagen.

Passet ingen av emnene over med dine ønsker?
På regionale samlinger prøve vi å bringe kompetanse som passer for deg og dine behov. Alle forstår at det ikke er mulig å dekke mange områder på en og samme dag, men basert på tilbakemeldinger vil vi undersøke hva vi kan klare. Si fra hva du ønsker i Facebook-gruppen, så ser vi om vi kan dekke noen av dine behov!