Det vil bli foredrag, konserter og samtaler rundt sangens betydning for samfunnet og den enkelte. Krafttak for sang vil også presentere sine egne prosjekter som Syngende kommuner, Syngende skoler og Sang i eldreomsorgen.

Krafttak for sang arrangerer nasjonal sangkonferanse!

Torsdag 19. november arrangerer Krafttak for sang konferanse. Blant bidragsyterne er Solveig Kringlebotn, Bjørn Kruse, Solveig Slettahjell, Lars Bremnes, Anita Skorgan, Unni Wilhelmsen, Astrid Kvalbein, Jannike Kruse Jåtog , Benedikte Shetelig Kruse og Anine Kruse Skatrud.

Konferansen er åpen for alle, og vi håper å se deg torsdag 19. november!

Krafttak for sang er en samhandlingsplattform for 25 frivillige organisasjoner og institusjoner i Norge. Deres visjon er et syngende samfunn

der alle mennesker får del i sangen som kilde til glede, kreativitet, identitet, helse og egenutvikling. Dette skjer gjennom fem delprogrammer:

Sang for barn og unge, Sang i eldreomsorgen, Sang og inkludering, Sang og helse, og Sang i lokalsamfunn.

Musikk i Skolen er medlem i styringsgruppen for Krafttak for sang.

Foto: Ballade.no

Når: Torsdag 19. november kl. 10:00-16:00.

Hvor: Thon Kongressenter (tidligere Dizzie Showteater) i Oslo sentrum.

Pris: kr. 500 (inkludert lunsj).

Påmelding: På e-post til jarle.flemvaag@musikk.no innen 10. november.

09.30: Registrering og kaffe

10.00: Offisiell åpning ved statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag (H) i Kulturdepartementet

10.05: Lars Bremnes opptrer med elever fra Bjørnemyr skole på Nesodden, pilotskole i Syngende skole

10.15: Minikonsert med Anine Kruse Skatrud, Benedikte Shetelig Kruse og Jannike Kruse Jåtog

10.45: Presentasjon av Krafttak for sangs prosjekter

11.15: Din stemme er deg - foredrag ved Bjørn Kruse:

12.00: Lunsj

13.00: En musikalsk rundreise i et syngende samfunn!

14.15: Pause

14.30: Samtale om sang. Medvirkende: Solveig Kringlebotn, Anita Skorgan, Unni Wilhelmsen og Solveig Slettahjell. Ordstyrer: Astrid Kvalbein

15.45: «Thank you for the music»

PROGRAM

«Sang tar over når tale ikke strekker til. Din stemme er en forlengelse av lidenskapelig og sjelelig lengsel etter eksistensiell bekreftelse. I stemmen ligger uttrykt din egenart og identitet, og i sangen ligger derfor ditt mest oppriktige musikalske kontaktmedium med andre. I møte med andre gjennom sang åpnes veien for menneskelig samhandling og erkjennelse, kanskje mer enn gjennom noe annet medium.»