Det er vår, og med påske og mai kommer mange hyggelige anledninger til å

servere litt ekstra god mat. Hva smaker vel bedre enn en frisk og god ostekake?

Denne har fulgt meg i 35 år, og er stadig familiens favoritt! Den passer like godt

som avslutning på et måltid som alene til kaffe- eller tekoppen.

 

Som musikalsk følge velger jeg Vivaldis hyllest til våren i en frisk og ungdommelig

utgave med Julia Fischer og Academy of St Martin in the Fields.

Kan nytes på YouTube 

 

 

 

Ostekake med rømme

 

15 digestive kjeks

4 ss smør

¾ + 1 ¼ dl sukker

½ + 1 ts kanel

2 pk gourmet ost (gjerne mandarin)

2 egg

Saft av ½ sitron

3 dl lettrømme

 

Sett ovnen på 185 gr. La ostepakkene ligge åpnet så osten mykner.

 

Knus kjeksen. Smelt smør og ha i kjekssmulene. Rør inn ¾ dl sukker og ½ ts kanel.

Press blandingen i bunnen og langs sidene av en springform, men spar 2 ss av blandingen til pynt/ garnering. Stek i 5 min. Ta ut formen og slå ned varmen til 175 gr.

 

Pisk egg og 1 ¼ dl sukker til eggedosis. Visp osten med en gaffel og rør ost, 1 ts kanel og sitron i eggeblandingen. Massen skal være ganske tyktflytende. Hell massen over kjeksbunnen og stek i 20 min. Ta ut av ovnen.

Rør litt i rømmen så denne blir jevnt flytende, og hell forsiktig over kaken.

Strø resten av kjekssmulene over/ langs kanten, og stek til slutt i 5 min.

Avkjøl kaken før servering. Den blir best om den får stå kaldt til dagen etter. Server gjerne høstens bær eller syltetøy ved siden av. Vel bekomme!

 

 

 

Tips! Gikk du glipp av en tidligere oppskrift? Ta en titt - vi samler alle her i en musikalsk kokebok

Musikk i Skolen er en del av: