Ovnsbakt torskefilet med kapers, sherrytomater

og spinatstuing

Dette er en lettvint og god rett jeg stadighet lagde da jeg bodde i Tromsø, hvor det bugner av deilig fisk hele året.  Akkurat nå er det skreitid, så benytt sjansen til å lage retter med smakfull torskefisk. Retten smaker ypperlig med rødvin til og gjerne en Dolcetta D`Alba.

Som musikalsk tilbehør velger jeg Debussy og hans Préludes for solopiano, særlig de 12 første (bok 1) som han komponerte fra desember 1909 til februar 1910. Dette er musikk som gir meg ro og fokus og som passer godt vinterstid.

Helga-Marie Nordbyun er frilanskurator basert i Berlin og Oslo. Hun er tidligere leder for Kunstakademiet i Tromsø og for Unge Kunstneres Samfund i Oslo, og er korsanger.

Smør en ildfast form med olivenolje og legg fisken i, dryss halve sherrytomater og kapers over + litt mer oliven olje. Krydre med salt og pepper. Stek fisken på 180 grader i 15-20 minutter avhengig av mengde.

 

Fres fersk spinat og hvitløk i olivenolje i en vid gryte til spinaten faller sammen, hell over matfløte og krydre med muskat, salt og pepper.

 

Før servering drysser du fersk basilikum eller persille over fisken. Serveres med mandelpoteter.

Torskeform

Torskefilet

Sherrytomater

Kapers

Basilikum eller persille

Salt

Pepper

Olivenolje

Spinatstuing

Fersk spinat

Hvitløk

Matfløte

Muskat

Salt

Pepper

Olivenolje

Ingredienser:

Flere oppskrifter og musikktips finner du i