Ceviche - fra visekongedømmet i Peru

Åpne en Cava, lytte til den spanske artisten fra Malaga, Diana Navarro og lag en lett lunsj eller en liten frisk forrett, nemlig den peruanske retten ceviche. Når man lager ceviche kan man bruke forskjellige typer fisk som for eksempel laks, torsk eller kveite. Jeg velger å lage en versjon med laks. Det er også fritt fram å variere med grønnsaker og frukter man liker best selv og derfor lager jeg en utgave med noen av mine favoritter.

Camilla Wiig Revholt
Sanger i Det Norske Solistkor, aktuell med Operabarnetimen for barneskoletrinnene

Dette trenger du til en lunsj for to:

Ca. 300 g. laks

2-3 lime

1 sitron

1 mango

2 avokadoer

Cherrytomater

1 rød chili

Vårløk

Frisk koriander

2 ss olivenolje

1 ts sukker

Salt og pepper

• Skjær laksen i terninger.

• Press saften lime og litt sitron i en bolle. Ta til side omtrent en tredjedel av sitrussaften. Hell den resterende sitrussaften over laksen sammen med litt salt, rør forsiktig rundt og sett den i kjøleskapet. Sitrussaften gjør at fisken «koker» og derfor trenger den en time eller to i kjøleskap for å fullføre denne prosessen. I mellomtiden er det perfekt å kutte opp de andre grønnsakene.

• Skjær mango og avokado i terninger.

• Del cherrytomater i to.

• Finhakk chili og skjær vårløken i tynne ringer.

• Når fisken er ferdig heller du av marineringssaften og blander alt sammen i en bolle.

• Smak til med sitrussaften du satt til side, olivenolje, sukker, salt og pepper og dryss over frisk koriander.

Buen provecho!

Flere oppskrifter og musikktips finner du i