Poteter med fjorårets bjørkeløv

Dette er en rett jeg fikk servert på Magnus Nilsons fantastiske sted Restaurant Fäviken i Sverige. Det er en veldig kul rett som er enkel å lage hjemme, og som for meg representerer alt som bra med matlaging: 

Gå ut i skogen om våren, rett etter snøen har gått, og plukk opp litt løv fra skogbunnen. Lukt på det; det skal lukte av frisk skogbunn. Ha løvet i en gryte og kok med små poteter. Servér potetene varme på løvet med litt salt og smør ved siden av. Ikke spis løvet.

Drikke: En moden rød burgunder, eller kanskje rett og slett en frekk Spätburgunder rosésekt.

Flere oppskrifter og musikktips finner du i

Lars Petter Hagen skriver om seg selv: Jeg er komponist og kunstnerisk leder av Ultimafestivalen. Lager mat så ofte jeg kan, og har i perioder jobbet som frivillig på restaurantkjøkken. Drikker også en del vin.

 

Når det gjelder musikk, ville jeg gått for Schumanns Humoresque, op 20, for solo piano, som står bra til både maten og vinen.

Musikk i Skolen er en del av: