Skolenes sangdag ble feiret over hele landet

Skolenes sangdag er blefeiret på 192 skoler 5. mai, og skal vi tro alle tilbakemeldingene vi får har det vært en skikkelig sangfest der ute! Vi vart på Voksen skole, der Lyriaka og 570 elever sto for en fantastisk konsert. Kulturtanken og Musikk i Skolen sto for arrangementet, og våre medarrangører fra Norsk kulturskoleråd og Krafttak for sang deltok også. Videoene fra de flotte samlingene kan du se her

Eikelandsosen skule i Hordaland skriver:

Hei! Vi har hatt konserter på kommunetunet, sjukeheimen og i barnehagen i dag! Stor suksess☀️👍

Årnes skole hadde en fantastisk gøy åpning på samlingen😊 Personalet hadde kledd seg ut som rockere og sang We will we will rock you! Ble godt mottatt og elevene sang så det ljomet etterpå.

I Oslo ble det blant annet arrangert en Skolenes sangdag-konsert på Voksen skole, og bandet Lyriaka med Øyvind Gravdal, Jon Bjørnstad og Øyvind Fossheim styrte skuta. Alle skolens 570 elever sang og danset de fleste av sangene både med og for hverandre. Da lærerne i tillegg fremførte «Forelska i lærer’n» for elevene ville taket nesten løfte seg av jubel. Konserten ble arrangert av Musikk i Skolen i samarbeid med Syngende skole, Kulturtanken og Norsk Kulturskoleråd (KorArti).

I tillegg til sangene fra Skolenes sangdag-repertoaret, har flere skoler lagt til egne sanger. Skolenes sangdag-låta «Stå på!» er populær og kommer til å leve videre i norske skoler. Sangens budskap er jo like aktuelt hvert eneste år: «Stå på, bare stå på! Ikke bry deg om hva andre sier. Stå på, bare stå på! Du er unik – uansett!»

Mange av deltagerskolene har allerede lagt ut videoer på vår youtubekanal fra sine sangdag-aktiviteter.

Her er noen eksempler:

Barna ved Bjerkelund skole i Kristiansund synger «Stå på» med koreografi.

Andre trinn ved Fjellsdalen skole i Bergen synger sangdagrepertoaret i klasserommet sitt

Otterøy skole og Namsos barneskole har slått seg sammen til storkonsert og synger «Rhythm og life»

På Eikelandsosen skule synger barna «Sommer du har gjemt deg» ute i praktfullt vær

Klikk her for å se alle innsendte videoer!

Vi er glade for at så mange skoler ble inspirert til å arrangere sangstunder på Skolenes sangdag! Vi håper at sanglysten holder seg og at sangen får være et aktivt element i alle skolehverdager. Om et år samles vi igjen til en ny spennende sangdag, og vi gleder oss allerede!