Skinkestang og Bo Kaspers orkester

 

 

Jeg har en tante som er fra Bornholm. Via min mor ble jeg introdusert for denne oppskriften som har kommet fra hennes familie. Den er, som danskene, sjenerøs med det som er godt.

Torbjørn Dyrud er musiker, komponist og tekstforfatter og har de senere årene arbeidet mye med å skrive egne viser på totning. Han sier: "Jeg lager mat altfor sjelden i forhold til hvor glad jeg er i å gjøre det, og i tillegg er jeg stolt medlem av Urbane Totninger som akkurat nå forbereder sitt niende sommershow." 

 

 

Du trenger:

300 gr sjampinjong

200 gr skinke

200 gr fløteost, f.eks. Philadelphia

2 ts mild sennep

1 ts sterk sennep

3 ss klippet purreløk

1-2 ss karri

 

butterdeig, ca 400 gr

Fremgangsmåte:

Soppen stekes i skiver og blandes med skinke, ost, purre og krydder/sennep.

Butterdeigen kjevles til et rektangel, fyllet fordeles på midten, deigen foldes over. Stekes ved 200 grader i 30-35 minutter. 

 

En eller annen rødvin vil gjøre godt, og det er heller ikke feil med en grønn salat ved siden av, det er ganske kraftig kost.

Flere oppskrifter og

musikktips finner du i

Foto: J. T. Øverstad

Det spørs om ikke Bo Kaspers orkester vil fungere til dette, letthørt, men skikkelig. Schmækk så har du en skandinavisk aften, dansk mat, svensk musikk, norske gjester. Til dessert kan dere slutte å snakke i fem minutter og høre på Oscar Danielsons «Besvärjelse» eller en hvilken som helst låt fra hans album «Stockholm i mitt hjärta».