2017-mappe

Fredag 5. mai synger vi!

Foto: Rikskonsertene

Blir din skole med i en nasjonal sangdugnad som skal høres over hele Norge?

Alt dere trenger å gjøre, er å fylle inn skolens navn i skjemaet nedenfor, så setter vi dere inn på kartet til høyre. Dere lager deres egen sangsamling på skolen fredag 29. april, akkurat slik dere ønsker den. Hver skole sender inn en kort videosnutt fra sin samling, som vi legger ut på disse sidene. Vi gleder oss til å se og høre!

Sangrepertoaret ser du nedenfor. Her skal det synges så det runger over hele landet!

Bli med å sette sangen på kartet!

Skolenes sangdag 2016 skritt for skritt:

Trinn 1: Bli med

Skriv inn skolens navn, og e-post-adresse til en kontaktperson i skjemaet nedenfor, og klikk "Sett oss på kartet!". Dere får en bekreftelse under skjemaet (dette kan ta noen sekunder) , og vi setter skolen inn på kartet.

Vi blir med på Skolenes sangdag 2016!

Nå er dere påmeldt!

Trinn 2: Øv på sangene

Syv sanger danner repertoaret til Skolenes sangdag 2016. Det består av tradisjonssanger, populære sanger og noen helt nye. Fem av dem finner du her, og de to siste legges ut i begynnelsen av mars.

Gå inn på hver enkelt sang for å se opplegg og instruksjonsvideoer til koreografier!

Velg selv om hele skolen synger alle sangene, eller om enkelte trinn har sine solooppdrag som de viser for de andre. Suppler gjerne med deres eget repertoar eller andre innslag dere har lyst til å krydre sangsamlingen med.

Singback finner du på Spotify eller Tidal, du kan kjøpe CDen her - eller sangene enkeltvis på iTunes. Eller kanskje dere heller lager et band med lærere, foreldre eller elever?

Spilleliste på spotify:

Noter og tekster til disse fem sangene finner du i Sang i Norge, som alle skoler har fått klassesett av i 2009. De finnes også i heftet Hele Norge synger i den lyse årstiden (følg lenken for å se alle sangene i heftet). Du kan kjøpe en pakke med 10 hefter og en CD (med sanger og singback) for kampanjepris på kr. 175,- (+ frakt) helt fram til Skolenes sangdag.

Skolenes sangdagpakke:

10 hefter og 1 CD kr. 175 (+frakt)

Har du lyst til å lære mer om å synge med barn?

Her finner du metodiske tips!

Marianne viser enkel sangoppvarming for elever:

Sangglade elever på Ila skole. Foto: Lars Opstad

Trinn 3: Samlingen på Skolenes sangdag

Om dere vil ha en samling i gymsalen, i skolegården eller på byens torg bestemmer dere selv. Kanskje er dere så mange at dere vil lage flere mindre samlinger? Hovedsaken er at det synges på Skolenes sangdag!

Har dere lyst til å invitere noen andre også – foreldre, en barnehage eller eldresenteret i nabolaget? I tilfelle kan jo de få lære en eller flere av sangene og være med og synge!

Trinn 4: Last opp video

Mens dere synger av full hals må en av de ansatte filme en liten snutt på 2-3 minutter. Sørg for at de som filmes er innforstått med at videoen kan bli publisert på nett. Last opp videoen på Skolenes sangdag sin egen youtubekanal, så legger vi den til her her på sidene til Skolenes sangdag. På denne måten får alle se hva alle skolene har gjort denne dagen.

Alle påmeldte skoler får tilsendt lenke til youtubekanalen og oppskrift for opplasting av egen video.

Og så...?

Så er det bare å glede seg til Skolenes sangdag 2017, og kose seg med sang på skolen hele året fram til det braker løs igjen!

Vi høres!

Skolenes sangdag 2016 er et samarbeidsprosjekt mellom Musikk i Skolen og Syngende skole.

Tusen takk til alle som har bidrar til Skolenes sangdag 2016!