Skolenes Sangdag 2016 - vel blåst!

 

Endelig er dagen her, og føles som en blanding av 17. mai og Melodi Grand Prix!152 skoler, fra Hammerfest i nord til Årnes skole i Lyngdal i sør, har deltatt på Norges aller første Skolenes sangdag. Bilder, videoer og stemningsrapporter strømmer inn fra hele landet. Videoene kan du se her.

6. trinn på Furuset skole i Oslo er forsangere på "Nå våkner savannen"

Vi er veldig glade for at så mange er med allerede første året, og er allerede i gang med planleggingen av Skolenes Sangdag 2017. Flere skoler har allerede lastet opp sine videoer og enda flere er på vei. Se dem her, og husk å laste opp et klipp fra din egen skole! Vi tar også gjerne i mot bilder og noen ord om hva dere gjorde, send til anja.brotnow@musikk.no. 

Vi har vært på besøk hos skoler i Oslo og Akershus og fått oppleve herlig sangglede. Furuset skole begynte dagen med sangsamling for alle 290 elever i aulaen. Hvert trinn var forsangere hver sin gang og ledet resten av elevene gjennom alle de syv sangene fra sangdagsrepertoaret, i tillegg til to sanger om vennskap. De hadde live komp på piano, gitar og djembe. 

Eiksmarka skole i Bærum hadde sin sangsamling utendørs etter storefri. Der sang alle 600 elever grevling i taket, den du veit og sangdagslåta større enn størst med tilhørende danser og stor innlevelse. De ble ledet av flinke elever fra 4. og 7.-trinn og musikklærer Line Høsfloth. 

Skolenes sangdag 2017 blir 5. mai!

 

Hold av dagen! Mer informasjon kommer utover høsten.

Musikk i Skolen er en del av: