Skolenes Sangdag 2016 - vel blåst!

 

Endelig er dagen her, og føles som en blanding av 17. mai og Melodi Grand Prix!152 skoler, fra Hammerfest i nord til Årnes skole i Lyngdal i sør, har deltatt på Norges aller første Skolenes sangdag. Bilder, videoer og stemningsrapporter strømmer inn fra hele landet. Videoene kan du se her.

Vi er veldig glade for at så mange er med allerede første året, og er allerede i gang med planleggingen av Skolenes Sangdag 2017. Flere skoler har allerede lastet opp sine videoer og enda flere er på vei. Se dem her, og husk å laste opp et klipp fra din egen skole! Vi tar også gjerne i mot bilder og noen ord om hva dere gjorde, send til anja.brotnow@musikk.no

Vi har vært på besøk hos skoler i Oslo og Akershus og fått oppleve herlig sangglede. Furuset skole begynte dagen med sangsamling for alle 290 elever i aulaen. Hvert trinn var forsangere hver sin gang og ledet resten av elevene gjennom alle de syv sangene fra sangdagsrepertoaret, i tillegg til to sanger om vennskap. De hadde live komp på piano, gitar og djembe. 

6. trinn på Furuset skole i Oslo er forsangere på "Nå våkner savannen"

Eiksmarka skole i Bærum hadde sin sangsamling utendørs etter storefri. Der sang alle 600 elever grevling i taket, den du veit og sangdagslåta større enn størst med tilhørende danser og stor innlevelse. De ble ledet av flinke elever fra 4. og 7.-trinn og musikklærer Line Høsfloth. 

Skolenes sangdag 2017 blir 5. mai!

 

Hold av dagen! Mer informasjon kommer utover høsten.