Skolenes Sangdag 2016 - vel blåst!

Endelig er dagen her, og føles som en blanding av 17. mai og Melodi Grand Prix!152 skoler, fra Hammerfest i nord til Årnes skole i Lyngdal i sør, har deltatt på Norges aller første Skolenes sangdag. Bilder, videoer og stemningsrapporter strømmer inn fra hele landet. Videoene kan du se her.

Vi er veldig glade for at så mange er med allerede første året, og er allerede i gang med planleggingen av Skolenes Sangdag 2017. Flere skoler har allerede lastet opp sine videoer og enda flere er på vei. Se dem her, og husk å laste opp et klipp fra din egen skole! Vi tar også gjerne i mot bilder og noen ord om hva dere gjorde, send til anja.brotnow@musikk.no.

Vi har vært på besøk hos skoler i Oslo og Akershus og fått oppleve herlig sangglede. Furuset skole begynte dagen med sangsamling for alle 290 elever i aulaen. Hvert trinn var forsangere hver sin gang og ledet resten av elevene gjennom alle de syv sangene fra sangdagsrepertoaret, i tillegg til to sanger om vennskap. De hadde live komp på piano, gitar og djembe.

KONKURRANSE!

Skolenes sangdag er et gratis arrangement for alle grunnskoler i Norge.

Alt dere trenger å gjøre for å være med, er å melde dere på nedenfor, og så lage deres egen sangsamling på skolen fredag 5. mai akkurat slik dere selv ønsker den. Dere kan synge hva dere vil, men til høyre ser du vårt forslag til sanger med opplegg og singback.

Hver skole filmer en kort videosnutt fra sin samling, og laster den opp på Skolenes sangdag-kanalen på youtube. Vi lenker til disse fra våre nettsider og publiserer høydepunkter i nyhetssaker og på facebook. Sammen markerer vi sangfellesskapet over hele landet!

For en fantastisk dag det ble. Takk til alle ivrige lærere og elever, og gratulerer med flotte arrangementer over hele landet!

Se hva som skjedde på Skolenes sangdag 2017 her.

Du kan også se de flotte videoene på sangdagkanalen på youtube.

Fredag 5. mai synger vi!

Skolenes

Sangdag

2017

Gå inn på hver enkelt sang i boksen øverst på siden for å se opplegg og instruksjonsvideoer til koreografier.

Velg selv om hele skolen synger alle sangene, eller om enkelte trinn har sine solooppdrag som de viser for de andre. Suppler gjerne med deres eget repertoar eller andre innslag dere har lyst til å krydre sangsamlingen med.

Singback finner du under hver enkelt sang.

Meld på skolen din med e-post-adressen til en kontaktperson. Vi sender ut informasjon når det kommer noe nytt om sangene, videoer og opplegg eller informasjon om selve Sangdagen.

Det er gratis å delta.

Påmeldingsknappen er tilgjengelig om kort tid.

Skolenes sangdag skritt for skritt:

Trinn 2: Øv på sangene

Trinn 1: Bli med

Lyst til å lære en energisk oppvarmingssang for kropp og stemme? Her synger Silje fra Syngende skole "Beibi hai".

Se flere artige korte sanger på Syngende skole: https://www.syngendeskole.no/kort-og-morsomt

Denne er en fin oppstartssang:

Marianne viser enkel sangoppvarming for elever:

Høyt i et tre - Silje
00:00 / 00:00

Vil du lære mer om å synge med barn?

På Syngende skoles nettsider finner du metodiske tips!

Skal dere gjøre noe spesielt på Skolenes sangdag, som vi og andre kunne hatt glede av å vite om?

Send oss en melding her!

Om dere vil ha en samling i gymsalen, i skolegården eller på byens torg bestemmer dere selv. Kanskje er dere så mange at dere vil lage flere mindre samlinger? Hovedsaken er at det synges på Skolenes sangdag!

Det er også fullt mulig å invitere noen andre også – foreldre, en barnehage eller eldresenteret i nabolaget. I tilfelle kan jo de få lære en eller flere av sangene og være med og synge!

Trinn 3: Samlingen på Skolenes sangdag

Skolenes sangdag 2017 ble arrangert av Musikk i Skolen, i samarbeid med Syngende skole og Kor Arti'.

Sangglade elever på Møllergata skole.

Vi høres!

Så er det bare å glede seg til Skolenes sangdag neste år! Og kose seg med sang på skolen hele året fram til det braker løs igjen.

Og så...?

Mens dere synger av full hals må en av de ansatte filme en liten snutt på 2-3 minutter. Sørg for at de som filmes er innforstått med at videoen kan bli publisert på nett. Last opp videoen på Skolenes sangdag sin egen youtubekanal, så lenker vi til den her på sidene til Skolenes sangdag når vi rapporterer fra den store dagen.

Alle påmeldte skoler får tilsendt lenke til youtubekanalen og oppskrift for opplasting av egen video i god tid før 5. mai.

Trinn 4: Last opp video

Hvis du er nysgjerrig på hva som skjedde på Skolenes sangdag i 2016, kan du ta en titt på skolenes egne sangdagvideoer her.

I 2016 deltok 152 skoler fra nord til sør, øst til vest. Hvor mange blir vi i 2017?

Se hvilke skoler som var med i 2016 på kartet.

Hva skjedde på Skolenes sangdag i 2016?

Vel blåst!

Skolenes sangdag 2018 med Oslo-Filharmonien!

4. mai 2018 inviteres igjen alle landets barneskoler til fellessang. Denne gangen blir det en ekstra spesiell dag: Oslo-Filharmonien spiller sammen med oss i et livestreamet arrangement fra Oslo Konserthus, med 1000 elever i salen. Sangene med tilhørende lydspor og koreografier kommer på Musikk i Skolens nettsider fra 1. januar, og det er gratis å delta. Hold av dagen! Mer informasjon kommer.

Hold av 4. mai 2018!

Gå til Skolenes sangdag 2018 >>