Skolenes sangdag-låta 2018:

Er du interessert i å lære flere sanger med rytmikk og bevegelse?

I nettportalen sangbanken.no finner du rundt 100 sanger med instruksjonsvideoer, og den utvides stadig. De fleste sangene er krydret med rytmikk, bevegelser eller enkel flerstemthet, og kan synges uten komp - hvor som helst, når som helst.

Gå til Sangbanken.

Vi står sammen

Tekst og melodi: Margrete Inderhaug Hjelle og Elin Selberg Sigurdson

VERS 1

Ved din side her står jeg

Opp og ned, vi er på vei

Vi klatrer høyere og høyere nå-åh

Vi er forsiktig, passer på

Vi har mål som vi skal nå

Se på deg, se på meg, se på oss

PRE-CHORUS

Og hvis du føler deg, trist og lei

tenk, det ordner seg

men husk å si i fra, i fra

Ja, hvis du føler deg, trist og lei

jeg er her for deg

men husk å si i fra, til meg

Kan vi oppnå hva vi vil

Det er mye vi får til

Nei, her det ingen tvil

Om vi står sammen, sammen, sammen

© Margrete Inderhaug Gjelle / Elin Selberg Sigurdson. Publisert med tillatelse fra opphavspersoner.

VERS 2

Vi er på lag, jeg er din venn

kan ta imot og ta igjen

Kan ha det bra, selv når vi er uenig’

Og om du føler deg alene

ikke glem at du kan dele

Hør på deg, hør på meg, hør på oss.

PRE-CHORUS

Og hvis du føler deg, trist og lei... osv.

REFRENG

Om vi står sammen, sammen... osv.

BRIDGE

Vi kan synge, vi kan brøle - høyt

Vi kan hoppe, vi kan løpe - langt

Så kom igjen, vær min venn,

la hele verden se at

det er mye vi kan gjøre

når vi er

Sammen, sammen

Kan vi oppnå hva vi vil osv.

(2 x)

Koreografi:

Her ser du koreografi av hele sangen. Dere kan gjerne velge å danse kun til refrenget, men det er relativt enkle bevegelser til versene slik at de skal være mulige å lære inn for de fleste klassetrinn.

Koreografi med musikk:

Instruksjon:

Lydfiler:

Her er Skolenes sangdag-låta i en enkel produksjon, både med og uten vokal. Les mer om våre fantastiske låtskrivere lenger ned på siden.

Orkesterarrangementet får dere høre når vi synger sammen på Skolenes sangdag. Da kommer Dina Matheussen til å være forsanger på låta, så det er bare å glede seg!

Elin Selberg Sigurdson (f.1993 på Voss) er vokalist, og låtskriver. Hun er utdannet i musikkproduksjon ved Høgskolen i Innlandet, Campus Rena (2014-2017). Under utdanningen tok hun et semester i England (University of Gloucestershire), der hun studerte Popular Music med fag som «Production Skills & Techniques» og «Producing Music for Film, Television and Computer Games». Før utdanningen tok hun musikkfag på Rødde Folkehøgskole (2012-2013), der hun spesialiserte seg i liveopptreden, låtskriving og studioarbeid. Som ung holdt hun på med piano i seks år, og tok sangtimer.

Margrete Inderhaug Hjelle (f. 1993 i Trondheim) er produsent, komponist og tekstforfatter. Hun er utdannet produsent ved Høgskolen i Innlandet (2014-2017) og har studert musikkproduksjon, låtskriving og lydproduksjon et semester ved Musikhögskolan i Ingesund. Har de siste årene skrevet og produsert låter for andre artister, blant annet står hun bak topline på låten ”Hemingway 2016” som var med i første sesong av SKAM.

Som produsent har hun det siste året skrevet musikk for blant annet H&M og Sats Elixia.

Låtskriverne:

Du kan laste ned teksten med besifring her.

Behov for å spole frem eller tilbake? Prøv piltastene på tastaturet!

Og her finner du tekst med besifring i E-moll, som er lettere å spille i. NB! Akkorden B betyr H her.