Mmm...! Mat og musikk!

 

Sommerruller

 

Fredag 23. mai

Da jeg bodde i Berlin lå det en liten vietnamesisk imbiss i nabolaget. Der oppdaget jeg "Sommerrollen" som likner "vårrull" bare at de ikke er frityrstekt. Da jeg flyttet til Molde oppdaget jeg fort at det ikke var så mange alternativ til Egon og Peppes Pizza, men de har en fantastisk butikk med thailandske og vietnamesiske matvarer og dermed
kunne jeg lage mine egne "Sommerrollen".

 

Drikk gjerne en iskald øl til, jeg er veldig glad i Becks. Og siden det er fredag, slå på National Rap Show kl. 21.00,  NRK P3. Så kan man drømme seg bort til mer urbane strøk hvor det faktisk er en vietnamesisk imbiss på hjørnet.

 

Hilsen Valborg Frøysnes, skuespiller ved Teatret Vårt i Molde.

 

Til neste ukes Mat og Musikk utfordrer jeg den eminente felespilleren Britt Elise Skram fra Vestnes.

 

Skål og god fredag!



Ingredienser (til 4 personer):
12 plater rispapir

Fyll:
200 g reker/scampi
150 g crabsticks
100 g krabbekjøtt
3 stykker gulrøtter
3 stykker vårløk
spinat
ruccolasalat
fersk koriander
2 ss soyasaus (valgfritt)
1 ss olje til steking

 

 

Når det gjelder fyllet kan man bruke det man liker. Avokado og stekt kylling passer godt.



Slik gjør du:

1. Snitt opp gulrøttene i tynne strimler. Kutt opp vårløken og ha den med gulrøttene i en
glovarm wokpanne, sammen med noen dråper olje.

2. Rør rundt før du har i spinat, krabbekjøtt, crabsticks og reker. Rør raskt rundt, smak
eventuelt til med 2-3 ss soyasaus. Avkjøl fyllet mens rispapiret forberedes.

3. Kok opp vann i en vid kjele. Avkjøl til fingervarmt, før ett og ett rispapir dyppes raskt i
vannet og legges over på et fuktig klede. Legg ca. 2 ss av fyllet på midten av hvert risflak.

4. Legg på 2-3 blader ruccolasalat og fersk koriander. Fold over og brett sidene inn til en
tett pakke. Gjenta til du har ca. 12 sommerruller.

Teriyakisaus er veldig godt til.

 

Flere oppskrifter og musikktips finner du i

Musikk i Skolen er en del av: