Senkveldssnacks: Spagetti a la Arrabiata

Denne ukens Mat og Musikk kommer fra Juliet Jopling. Hun bratsjist i Engegårdkvartetten, og primus motor for Oslo Quartet Series. Nylig ble hun ansatt som bratsjist i Operaorkestret i Den Norsk Opera & Ballett. 

"Når jeg kommer meg hjem fra Operaen sent på kvelden og e-postene i innboksen enten er besvart eller satt på vent, er det ingenting som er bedre enn en sterk arrabiata med et godt glass rødvin. Arvid er verdens beste mann og som oftest venter han på meg uansett hvor sent jeg kommer hjem. Så setter han seg sammen med meg når jeg inntar min kveldsmat. 

Jeg tar olivenolje og varmer den varsomt, med masse hvitløk, chilli, gjerne koriander (malt) og etter hvert en til to spiseskjeer tomatpuré. Mens dette varmer seg koker jeg pastaen, helst en tynn spagetti av spelt. Men det kan for all del være makaroni også!

Deretter blander jeg alt sammen og nyter den med revet parmesan og rødvin.

Siden det er mye musikk på jobb, må jeg si at jeg helst har det helt stille når jeg endelig har kommet meg hjem. Da er det stillheten og roen som får råde. Men av og til klarer jeg ikke å holde meg. Som passende tilbehør til kveldsmaten blir det da Elisabeth Schwarzkopf sine fremførelser av Mozarts lidelser". 

Flere oppskrifter og musikktips finner du i